Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2016,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

San Jose Sharks Joe Thornton Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings NHL

Četrtek, 14. 4. 2016, 18.00

6 let, 6 mesecev

Anže Kopitar proti Joeju Thorntonu: Mislim, da sva si zelo podobna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Anže Kopitar Los Angeles Kings NHL | Foto Reuters

Foto: Reuters

Jutri zgodaj zjutraj po slovenskem času (ob 4:30) se bodo na prvi tekmi končnice lige NHL spopadli hokejisti moštev Los Angeles Kings in San Jose Sharks. To bo tudi obračun najboljših strelcev obeh ekip, Slovenca Anžeta Kopitarja in Kanadčana Joeja Thorntona.

"Mislim, da sva zelo podobna igralca. Sva bolj 'play-makerja', poskušava razdeljevati podaje," je o primerjavi s Thorntonom,  36-letnim kanadskim veteranom in prvim strelcem San Joseja v tej sezoni (zbral je 82 točk za 19 golov in 63 podaj), za spletno stran LA Kings Insider povedal 28-letni Hrušičan Anže Kopitar, ki je bil s 74 točkami (25 golov in 49 podaj) v rednem delu sezone najučinkovitejši Kralj.

"Če bo plošček v naši posesti, bodo lovili oni in to je seveda dobro za nas"

Pred obračunom s starimi znanci so hokejisti v napovedih previdni, spoštljivi, a zato nič manj samozavestni. Kakšnega "trash-talka", besednih spopadov, provokacij in poniževanja tekmecev v hokeju ni. "Igrali bomo svojo igro in z njo poskušali ustaviti Thorntona in soigralce. Če bo plošček v naši posesti, bodo lovili oni in to je seveda dobro za nas," je še povedal Kopitar, ki je s Kralji dvakrat osvojil Stanleyjev pokal (2012 in 2014).

"Letos je odličen, kar je dobro zanj, ampak zdaj ga bomo poskusili onemogočiti"

Prav nazadnje, ko je Los Angeles zavladal ligi NHL, je v prvem krogu končnice opravil s San Josejem. In to kako. Ko je že zaostajal z 0:3 v zmagah, so Kopitar in druščina pripravili preobrat, ki so ga pred tem naredila le tri moštva v ligi NHL. Tekmece dobro poznajo, tudi Thorntona. "Vidimo ga petkrat na leto, v desetih letih spopadov z njim pa lahko rečem, da je eden od vodij ekipe. Vsekakor ime, na katerega moraš paziti. In to ne velja samo za nas, pač pa za vsako ekipo. Letos je odličen, kar je dobro zanj, ampak zdaj ga bomo poskusili onemogočiti," je zagrozil "Kopi".

Joe Thornton je v rednem delu sezone zbral največ točk med vsemi hokejisti San Jose Sharks. Tudi Kanadčan je zbral več podaj kot golov. | Foto: Reuters Joe Thornton je v rednem delu sezone zbral največ točk med vsemi hokejisti San Jose Sharks. Tudi Kanadčan je zbral več podaj kot golov. Foto: Reuters

Najboljši slovenski hokejist ni pozabil omeniti ostalih nevarnosti, ki prežijo v moštvu San Joseja, zaveda se, da bodo morali ob Thorntonu posebno pozornosti nameniti tudi Loganu Couturu, Tomasu Hertlu in Patricku Marleauu, pa tudi kapetanu moštva Joeu Pavelskemu: "Vsi so nevarni in hitri. Ko so na ledu omenjeni fantje, jih je treba paziti. To ni nobena znanost. Omejiti jim je treba čas in prostor."

V taboru San Joseja se kolapsa izpred dveh sezon ne spominjajo

V taboru San Joseja se kolapsa izpred dveh let, ko so jih Kralji ponižali v prvem krogu končnice z imenitnim preobratom, ne spominjajo več oziroma se ga nočejo spomniti. "To je bilo zelo dolgo nazaj," pravi branilec Morskih psov, 29-letni Kanadčan Marc-Eduard Vlasic, pritrjuje pa mu tudi Joe Thornton: "Sploh se ne spomnim moštva iz tistih časov. Obe ekipi sta se zelo spremenili."

Tudi kapetan moštva Joe Pavelski je po tepežu izpred dveh sezon dobil amnezijo. "Ne obremenjujemo se s stvarmi, ki so se zgodile v preteklosti. Tukaj je mnogo novih obrazov. Mislim, da imamo vsaj deset novih igralcev glede na takratno ekipo, in če bi se ukvarjali s takratnimi dogodki, ne bi bilo pošteno do njih. V marsičem imamo tudi drugačno mentaliteto."

Prva tekma konferenčnega četrtfinala med LA Kings in San Jose Sharks bo v petek zjutraj po slovenskem času. Predvidoma se bo začela ob 4:35.

Ne spreglejte