Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 11. 2015,
21.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Sobota, 21. 11. 2015, 21.23

8 let

Anže Kopitar: Preveliko število kazni nas je drago stalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kralji so bili po tesnem petkovem porazu (2:3) z Detroitom tudi na nedeljski matineji pri Carolini prekratki za zadetek. Z dvema zadetkoma se je izkazal Anže Kopitar, a s soigralci izgubil s 3:4.

Obračun v PNC Areni se je začel povsem po željah gostiteljev, ki so Jonathana Quicka ugnali že v četrti minuti, ko je prvenec v ligi NHL dočakal 21-letni branilec Brett Pesce. Vodstvo do tega obračuna zadnjega moštva vzhodne konference je v začetku drugega dela zvišal Jeff Skinner, za še večje skrbi čete Darryla Sutterja pa je v 25. minuti, ko sta na kazenski klopi sedela tako Drew Doughty kot Anže Kopitar, poskrbel Justin Faulk.

Večina domačih gledalcev je uživala v trdnem vodstvu svoje ekipe vse do 34. minute, ko je kapetan Dustin Brown uspešno izvedel kazenski strel. Manj kot minuto zatem je udaril še Kopitar, ki je izkoristil napako Faulka in zadel od vratnice v desni zgornji kot Cama Warda. Kralji so lahko lažje zadihali, Jordan Nolan je imel lepo priložnost za izenačenje, a je ni izkoristil. So pa domači z veliko mero sreče izkoristili njegovo dvominutno kazen. Strel Faulka je Quick najprej malce zaustavil, a se je plošček odkotalil proti golovi črti, kjer je stal Alec Martinez, od katerega se je plošček odbil v gol.

Kralji so se v zadnjo tretjino tako podali z zaostankom dveh zadetkov in novim vratarjem – Quicka je zamenjal Jhonas Enroth. V 50. minuti jim je po lepem kombiniranju Jaka Muzzina, Drewa Doughtyja in Kopitarja upanje vrnil slovenski napadalec, ki je udaril po podaji Drewa z vrha krogov in še drugič ugnal Warda. Na žalost gostov je bil to kljub vsem poskusom izenačitve – ob koncu so poskušali tudi brez vratarja – zadnji zadetek na tekmi. Carolina je tako končala niz pwetih porazov in zbežala z dna vzhoda, Kralji pa so pred ponedeljkovim gostovanjem pri Floridi in preostalimi nedeljskimi tekmami na sedmem mestu zahodne konference.

"Privoščili smo si preveč kazni, kar nas je na koncu drago stalo. Tudi jaz sem si privoščil neumno kazen (v drugi tretjini je moral takoj za Doughtyjem na kazensko klop, op. a.). Ko ima ekipa skoraj dve minuti dva igralca več, to prednost skoraj vedno unovči. Borili smo se, a nam jih na koncu ni uspelo ujeti. Treba bo zmanjšati število kazni, prevečkrat si privoščimo neumne prekrške, vključno z mano, in poskrbeti, da bomo čim več igrali pet na pet," je po porazu dejal Gorenjec, ki bo nov dvoboj odigral že v ponedeljek, ko bo gostoval pri Florida Panthers.

Ne spreglejte