Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 4. 2016,
11.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

San Jose Sharks hokej liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Ponedeljek, 18. 4. 2016, 11.00

6 let, 7 mesecev

Anže Kopitar samokritičen: Moram biti boljši. To preprosto ni bilo dovolj dobro.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Anže Kopitar | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Dve tekmi in dva domača poraza v prvem krogu končnice proti San Joseju sta Los Angeles Kings postavila v nezavidljiv položaj. Še zdaleč ne nerešljiv, a "zvečer bo treba biti precej boljši", sporoča slovenski hokejist.

Hokejisti Los Angeles Kings so končnico na domačem terenu odprli na najslabši mogoči način. Pred domačimi gledalci so dvakrat pokleknili pred San Josejem (3:4 in 1:2) in se pred selitvijo v gostujočo dvorano znašli v zaostanku z 0:2 v zmagah. Nekaj podobnega se jim je zgodilo že leta 2014, ko so, prav tako proti morskim psom, zaostajali z 0:3 v zmagah, nato pa štirikrat zapored slavili in napredovali v konferenčni polfinale. Pozneje so v zrak še drugič dvignili Stanleyjev pokal.

 

"Tokrat je povsem drugačen položaj. Naše misli morajo biti osredotočene le na to, da bomo zmagali na naslednji tekmi in da bomo gradili na tisti zmagi. Dobro se bomo pripravili na ponedeljek in svoje delo opravili bolje. Vsekakor to ni začetek, ki bi si ga želeli, a v naših mislih pred tretjo tekmo je le ena stvar. Zmaga. Ogledali smo si mnogo videoposnetkov, vemo, kaj lahko od njih pričakujemo. Mi moramo udariti nazaj in biti boljši," se Anže Kopitar v pogovoru za LA Kings Insider po težkem nedeljskem porazu ni želel pretirano ozirati na predlansko končnico, ponovil pa je besede celotne slačilnice, ki še išče iskrico, s katero lahko igra Kraljev postane še kako zastrašujoča.

 

Na Kopitarjevih plečih

Če se kdo zna vrniti v igro, so to zagotovo člani Los Angelesa, ki so že večkrat pokazali, da jim gre najbolje, ko jim voda močno teče v grlo. Sedma sila onkraj Atlantika več pričakuje prav od slovenskega hokejista, ESPN-jev novinar pravi, da breme vrnitve Kraljev leži na Kopitarjevih plečih. "Vsekakor moram biti boljši. Ponosen sem, da lahko vodim ekipo. Zase vem, da (v tej seriji, op. a.) preprosto nisem dovolj dober. V ponedeljek bom moral biti boljši," se je Kopitar za ESPN dotaknil še nezadovoljstva s svojo predstavo.

 

Več dela za Jonesa

Marian Gaborik opozarja, da je treba vratarju San Joseja Martinu Jonesu otežiti delo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marian Gaborik opozarja, da je treba vratarju San Joseja Martinu Jonesu otežiti delo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Trener Kraljev Darryl Sutter prav tako pričakuje več od Kopitarjevega napada, ki je za zdaj priznal premoč prvi liniji San Joseja: Tomasu Hertlu, Jou Thorntonu in Jou Pavelskemu. Trojica je od šestih zadetkov morskih psov priskrbela štiri gole, kar tri je dosegel Pavelski.

 

Tudi boj vratarjev med Jonathanom Quickomin Martinom Jonesom (še lani članom LA Kings) je na prvih dveh srečanjih dobil član San Joseja.

 

Kot poudarja slovaški napadalec Kraljev Marian Gaborik, ki je po poškodbi kolena v nedeljo zaigral prvič po devetih tednih, bo treba Jonesa bolj zaposliti: "Sami sebe premagujemo. Morali bomo popraviti vrsto stvari. Od podaj, ki so bile zelo površne, do izkoriščanja svojih priložnosti, ki jih do zdaj nismo. V končnici je zelo malo lepih golov, potrebujemo 'umazane' zadetke, garati bomo morali za vsako priložnost, za vsak gol. Treba bo ustreliti že z modre črte. Tudi če strel ne bo dober, moramo poskušati z odbitki, moramo si zagotoviti drugo, morda celo tretjo priložnosti. Jonesu moramo otežiti delo."

 

Moštvi bosta tretjo tekmo konferenčnega četrtfinala odigrali v noči na torek ob 4.30 po slovenskem času. Tudi četrta tekma (v noči na četrtek) bo na terenu San Joseja.

 

 

 

 

Ne spreglejte