Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2015,
23.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL Los Angeles Kings Philadelphia Flyers

Torek, 17. 11. 2015, 23.00

6 let, 6 mesecev

Anže Kopitar Kraljem v Philadelphii pristreljal dve točki (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Anže Kopitar je bil junak tekme lige NHL v Philadelphii. Los Angeles Kings so se veselili zmage po kazenskih strelih, pristreljal jo je prav slovenski hokejski reprezentant.

Anže Kopitar je zadel edini kazenski strel in z njim Kraljem pribojeval zmago nad moštvom Philadelphia Flyers. Po rednem delu tekme zmagovalca ni bilo, končal se je z izidom 2:2. V prvi tretjini sta zadela Shayne Gostibehere za Flyers in Jamie McBain za Kings, v drugi golov ni bilo, v zadnji pa je po golu Clauda Girauxa že kazalo na zmago domačih, a je Milan Lucic v zadnji minuti tekme LA-ju priboril podaljšek.

V dinamičnih minutah podaljška s po tremi igralci v polju na vsaki strani sta blestela predvsem oba čuvaja mreže, Jonathan Quick (na tekmi je zbral 36 obramb) in Steve Mason (38), ki sta kljub nekaj nevarnim napadom ostala nepremagana. 27-letni Kanadčan Mason pa je moral le priznati premoč ostrostrelcu iz Hrušice v drugi seriji kazenskih strelov, potem ko je v prvi ubranil poskus Jeffa Carterja. Quick je na drugi strani ubranil strele Sama Gagnerja, Clauda Girouxa in Jakuba Voračka.

Vrhunci tekme Philadelphia Flyers : LA Kings

"Tokrat se je izšlo odlično"

Kralji so tako odlično odprli serijo petih gostovanj, na katerih se v tej sezoni niso mudili prav pogosto. Od 18 tekem so jih le šest igrali zunaj svoje dvorane in zmagali na kar petih. "Prav o tem, kako pomembno je zmagati in z dvema točkama začeti gostovanja, smo se pogovarjali pred tekmo. Za zdaj nam gre na teh dobro, veseli smo, da smo svoje delo opravili dobro tudi pri Philadelphii. Imeli smo nekaj nihanj, nekaj padcev, a ti se zgodijo na vsaki tekmi. Držali smo se dobro vse do konca 65. minute in prišli do velike zmage," je po tretjem zaporednem popolnem izkupičku dejal Milan Lucic, ki je v zadnji minuti, ko je v akciji odlično sodeloval tudi Anže Kopitar, izsilil podaljšek. Kanadčan je zadel ob vseh zadnjih štirih zmagah in se na to opazko odzval: "Mislim, da moram le tako nadaljevati, kajne?"

"Če se zdaj ne počuti domače, potem ne vem, kdaj se bo. Igra zelo dobro. Prinaša fizično moč v našo ekipo in to smo ne nazadnje od njega pričakovali. Veseli smo, da ga imamo, še kako bomo potrebovali njegove podobne predstave," je nekaj besed Lucicevi prilagoditvi v ekipo Kraljev namenil strelec zmagovitega zadetka Kopitar in se dotaknil še odlično izvedenega kazenskega strela: "Želel sem izbrati kot in streljati, pa sem se odločil za strel nad lovilko in tokrat se je zame izšlo odlično."

Los Angeles Kings zaseda četrto mesto na zahodu, v četrtek ga čaka novo gostovanje, in sicer pri Detroitu.

Ne spreglejte