Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 10. 2015,
16.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings NHL

Sreda, 7. 10. 2015, 16.07

8 let

Anže Kopitar in aktualni prvak potegnila kratko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Začela se je nova sezona elitne hokejske lige NHL. Los Angeles Kings, za katere igra Anže Kopitar, je doma priznal premoč San Jose Sharks. Izšlo se ni niti branilcem naslova iz Chicaga.

Kralji so se predstavili prvič v novi sezoni. Na domačem ledu niso bili dorasel tekmec sosedom iz Kalifornije, ki so se veselili prepričljive zmage 5:1. Kazalo je drugače, saj je najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar dvignil roke v zrak že v 2. minuti, ko je gostitelje v dvorani Staples v Los Angelesu v vodstvo popeljal Nick Shore in tako dosegel prvi zadetek v novi sezoni 2015/16. Los Angeles je sanjsko odprl srečanje, kar pa mu vseeno ni pomagalo do izpolnitve cilja.

Morski psi iz San Joseja so hitro vrnili udarec, še pred koncem uvodne tretjine pa prevzeli vodstvo. V polno sta zadela soimenjaka Joe Thornton in Joe Pavelski. Kings so prvo tretjino izgubili z 1:2, njihov položaj pa se je v nadaljevanju še poslabšal, saj sta Brent Burns in Tomas Hertl povišala vodstvo San Joseja na težko ulovljivih 4:1.

Ko je Joonas Donskoi na začetku tretje tretjine dosegel zadetek, je Los Angeles prvič na srečanju zaostajal za štiri gole (1:5). Postalo je jasno, da lahko Kopitarjevo ekipo reši poraza le še čudež. Navijači ga niso dočakali, tako da je ostalo pri veliki zmagi San Joseja s 5:1.

Slovenski legionar je na ledu prebil skoraj 24 minut, na vrata tekmeca pa je streljal dvakrat.

Newyorčani pokvarili slovesnost v Chicagu

Naslov v ligi NHL branijo Chicago Blackhawks. Na prvem srečanju, pred katerim so slavnostno dvignili spominsko zastavo v čast osvojenemu naslovu (2015), se niso izkazali. Doma so ostali brez točk proti New York Rangers (2:3) in razočarali občinstvo v razprodani dvorani United Center. Zbralo se je 22.104 ljubiteljev najhitrejše ekipne igre na svetu.

Gostje so bili neustavljivi v prvi tretjini, ki so jo dobili s 3:1. Med strelce so se vpisali novinec Oscar Lindberg, Kevin Klein in Derek Stepan, dve podaji pa je prispeval J. T. Miller. "Odlični smo bili v prvem delu, nato pa smo se malce izgubili," je po tekmi priznal strateg New Yorka Alain Vigneault.

Za domače sta zadela Rus Artemi Panarin, ki je tako opozoril nase že na prvi tekmi v ligi NHL, in Teuvo Teravainen. Finec je v drugi tretjini postavil končni rezultat 2:3. Dlje ni šlo, čeprav so branilci naslova pritisnili na vrata gostov.

Na prvem kanadskem spopadu večera je blestel vratar Carey Price. Ubranil je 36 strelov in pomagal Montreal Canadiens do zmage nad Toronto Maple Leafs (3:1). Kapetan zmagovalcev Max Pacioretty je postal prvi hokejist, ki je v novi sezoni lige NHL dosegel dva zadetka.

Vancouver je brez večjih težav v drugem kanadskem derbiju dneva odpravil Calgary (5:1). Izstopal je Daniel Sedin z zadetkom in dvema podajama, končni rezultat pa je postavil njegov brat Henrik.

Tako so uvodne tekme severnoameriške lige NHL izgubili prav vsi klubi, ki so imeli v noči na četrtek po slovenskem času prednost domačega igrišča.

Ne spreglejte