Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 11. 2015,
10.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrej Tavželj HDD Olimpija liga EBEL Orli Znojmo

Petek, 13. 11. 2015, 10.36

6 let, 6 mesecev

Andrej Tavželj: Nepredvidljivi in dobri drsalci, ki ti znajo vsiliti marsikatero stvar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po reprezentančnem premoru se v tekmovalni ritem vrača liga EBEL. Olimpija že ob 16.30 gosti neugodni Znojmo, pri katerem se je oktobra do zadnje tretjine odlično držala, nato pa povsem razpadla.

Ob precej neobičajni uri, še posebej za petek, se bosta Olimpija in Znojmo vrnila na ledene ploskve razširjenega avstrijskega prvenstva. Koncert je namreč obračun zadnjega moštva in lep čas vodilne, trenutno pa četrte ekipe prestavil za skoraj tri ure, na 16.30.

Za zmaji je najbolj katastrofalen oktober v ligi EBEL. Negativni niz desetih porazov so tik pred ligaškim tekmovalnim oddihom sicer prekinili z zmago nad Beljakom, ki je s Koroške dokončno odnesla Hannuja Järvenpääja, a pravega razloga za odpiranje šampanjcev ob tem ni bilo. Olimpija je namreč tudi letos zabetonirana na dnu lestvice, njeni nasprotniki pa ji iz tekme v tekmo bežijo. Še najbližje ji je Gradec Iva Jana – ta je v zadnjih dneh branilcu Sabahudinu Kovačeviću priključil še Aleša Kranjca –, a za njim Ljubljančani zaostajajo debelih 11 točk, še dodatnih 11 pa so oddaljeni od popoldanskega nasprotnika.

Drsalno dobri, izkoriščajo power-play …

Čehi so sezono začeli odlično in do pred nekaj tedni zasedali prvo mesto, v zadnjih petih tekmah pa štirikrat izgubili in nekoliko padli, a od drugega mesta jih loči le točka. Zmaji in orli, ki so v Ljubljano prišli že v četrtek, so se letos že srečali, in to takrat, ko so bili današnji gostje na vrhuncu moči (začetek oktobra). Kljub temu se je Olimpija na Češkem odlično upirala in pred zadnjo tretjino celo vodila (1:2). Nato pa mrk, razpad sistema, črnina pred očmi … V zadnjih 20 minutah je prejela (!) šest zadetkov in se v slovensko prestolnico vrnila s preluknjano mrežo.

Na kaj podobnega ne želi niti pomisliti sokapetan Olimpije Andrej Tavželj, ki smo ga pred srečanjem povprašali, kako se bodo lotili Znojma. "Vemo, da nas čaka ena zelo nepredvidljiva ekipa. Glede nato, da so bili zelo uspešni na tisti prvi tekmi, bomo morali začeti osredotočeni na to, da jih ujamemo na nekih 'kontrah'. Težko bo. Drsalno so zelo dobri. Znajo igrati ta svoj češki hokej, z drsanjem ti vsilijo marsikatero stvar. Mislim, da so tudi tehnično zelo podkovani, izkoriščajo svoj power-play, tako da nas čaka kar težek zalogaj. Spet bodo zelo pomembne malenkosti, ki so nam v Znojmu delale težave le v zadnji tretjini, ko so nam dali kar šest zadetkov. Če bomo hoteli biti na koncu zraven, bomo morali odigrati 60 minut konstantno in pametno," pred srečanjem razmišlja eden od najbolj izkušenih hokejistov iz zmajevega gnezda.

V to se je med premorom vrnilGala Korena, ki je na torkovi polfinalni pokalni tekmi, ko so zmaji s 5:1 premagali Slavijo, že pomagal soigralcem. Še naprej pa so manjkali Guillaume Desbiens, Aleš Mušič, Žiga Pešut in Aljaž Uduč. S podobno zasedbo se bo Olimpija udarila z Znojmom, ki ga je na domačem terenu zadnjič premagala pred skoraj dvema letoma – sredi decembra leta 2013.

Ne spreglejte