Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 4. 2022,
17.32

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

IceHL KAC Celovec Andrej Hočevar Petri Matikainen

Ponedeljek, 25. 4. 2022, 17.32

2 leti

še vsaj dve leti trener vratarjev celovca

Andrej Hočevar ostaja del celovškega trenerskega štaba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Petri Matikainen Andrej Hočevar | Petri Matikainen ostaja glavni trener Celovca, Andrej Hočevar pa trener vratarjev. | Foto Guliverimage

Petri Matikainen ostaja glavni trener Celovca, Andrej Hočevar pa trener vratarjev.

Foto: Guliverimage

Pri najuspešnejšem avstrijskem klubu Celovcu so uradno potrdili podaljšanje sodelovanja s trenerskim štabom. Glavni trener Petri Matikainen, pomočnik Juha Vuori, trener vratarjev Andrej Hočevar in koroški kolektiv so se dogovorili za podaljšanje še za dve sezoni.

HK Olimpija Dornbirn
Sportal Dornbirn zapušča ICEHL: Raje zdaj kot prepozno in z dolgovi

Finski hokejski strokovnjak Petri Matikainen je vlogo glavnega trenerja pri Celovcu, kjer je pred več kot dvema desetletjema končal igralsko kariero, prevzel v sezoni 2018/19 in Korošce dvakrat popeljal do naslova prvaka ICEHL.

V zadnji sezoni so doživeli razočaranje, obstali so že v četrtfinalu, a 55-letnik in vodstvo kluba bosta še naprej vztrajala z roko v roki. Dogovorila sta se za podaljšanje sodelovanja še za dve sezoni. Vlogo Matikainenovega pomočnika bo še naprej opravljal Juha Vuori, ki se je klubu pridružil v sezoni 2020/21.

Prav tako del trenerskega štaba ostaja nekdanji slovenski vratar, zadnja leta pa trener Andrej Hočevar, ki je sprva deloval z mlajšimi selekcijami, poleti 2020 pa so mu zaupali tudi vodenje vratarjev članskega ustroja. V času njegovega dela pri Celovcu je Sebastian Dahm v predlanski sezoni postal MVP tekmovanja. Sedemintridesetletni Ljubljančan bo še naprej zadolžen za več selekcij, tudi za vratarje v Alpski ligi in ekipi do 18 let. 

V zadnji sezoni sta za Celovec igrala napadalec Rok Tičar in branilec Andrej Tavželj, ligo ICEHL pa je izkusil tudi čuvaj mreže Val Usnik. Del koroškega ustroja je še Andrej Hebar, ki je zadolžen za opremo ekip.

Ken Ograjenšek
Sportal Ken Ograjenšek nadaljuje zgodbo z Gradcem
Ne spreglejte