SiolNET. Sportal Hokej
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ambicije so vedno najvišje, tudi tokrat bo tako

4

termometer

Na Jesenicah navijači v novi sezoni ne bodo spoznavali le prenovljene Podmežakle, temveč tudi novo ekipo Team Jesenice. Kolikor poznamo Gorenjce, smo lahko prepričani, da bodo napadali vrh.

Že drugo leto zapored gorenjski navdušenci ne bodo imeli priložnosti, da spodbujajo svoje izbrance v ligi EBEL. Podobno kot v zadnji sezoni je tudi letos viselo nastopanje v članski kategoriji, sicer je bilo veliko govora o vrnitvi v ligo EBEL, to dokazujeta tudi kar dve prijavi za nastopanje, a na koncu je članska zasedba visela na nitki. Ko je že kazalo, da članskega hokeja ne bo, se je v igro vključila Hokejska zveza Slovenije, ki je prevzela vodenje ekipe, ki jo je poimenovala Team Jesenice. Krovna organizacija je navrgla še, da bo to vlogo opravljala maksimalno dve leti, nato pa se bo morala odzvati lokalna skupnost in bo morala peljati zgodbo v kakršnikoli smeri.

Na trenersko klop se je usedel Gorazd Rekelj, ki je v zadnjih letih deloval v nižjih reprezentančnih kategorijah, letos pa je postal predsednik strokovnega sveta HZS. Ideja zadnje je predvsem, da se na Jesenice preselijo igralci, ki si še niso našli profesionalnega kluba, obljubila pa jim je, da v primeru, da bodo našli primernejši klub, lahko odidejo brez težav. Hkrati je sklenila sodelovanje z HD Mladi Jesenice, ki so odstopile igralce do 20 leta starosti, s tem pa so se pri zadnjih odpovedali nastopanju v ligi EBEL do 20 let. Idejni oče je ob hokejski krovni organizaciji tudi legendarna rdeča devet. Govorimo seveda o Tomažu Razingarju, ki bo klubu pomagal, vse dokler si ne najde moštva v tujini. Temu bi se lahko priključilo še nekaj reprezentantov, ki še nimajo kluba, to je med drugim že storil David Rodman.

Sicer pa je v ekipi kar nekaj obrazov, ki so že okusili tuja prvenstva in tudi nastopanje v ligi EBEL. Omenimo lahko Jureta Dolinška, Andreja Židana, Nejca Berliska, Žigo Sveteta, Toma Hafnerja, Miho Brusa, Marjana Manfredo, Aleša Remarja in tako naprej … Ti igralci bodo lahko na mlajše prenesli pomembne izkušnje, hkrati pa bodo dali zagotovilo, da se bodo Jesenice v ligi INL borile za sam vrh. V to tako ali tako ne gre dvomiti. Kjerkoli so do zdaj Železarji igrali, so bile ambicije vedno najvišje. In tudi tokrat ne bo nič drugače. Zanimivo pa bo videti, kako bodo ekipo podprli navijači, ki bodo ob hokejskih obračunih lahko okusili tudi udobje, ki ga prinaša prenovljena Podmežakla.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin