Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 10. 2024,
21.28

Osveženo pred

3 ure, 45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Natisni članek

HK RST-Pellet CELJE HDD Jesenice Alpska liga

Petek, 25. 10. 2024, 21.28

3 ure, 45 minut

Alpska liga, 23.–25. oktober

Celjanom goleada pri rdečih bikih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
HK RST-Pellet Celje | Celjanom je pripadla goleada v Salzburgu. | Foto Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Celjanom je pripadla goleada v Salzburgu.

Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Hokejisti HK RST-Pellet Celje so na gostovanju pri drugi ekipi Salzburga zmagali z 8:5, vpisali peto zmago sezone in se povzpeli na sedmo mesto lestvice. Člani HDD Sij Acroni Jesenice so se v četrtek uspešno vrnil v tekmovalni ritem alpske lige. Na domačem ledu so Merano premagali s kar 9:0 in vknjižili šesto zmago na sedmi tekmi. 

HDD Jesenice, Maks Selan
Sportal Ritten preprečil jeseniško napredovanje

Celjani so dosegli peto zmago (po slabem začetku sezone imajo sicer tudi štiri poraze), kar jih zdaj na lestvici uvršča na sedmo mesto s 14 točkami.

Potem ko so na prejšnjem dvoboju prav tako v gosteh po kazenskih strelih premagali Cortino s 3:2, so niz zmag nadaljevali tudi danes. Strelci v obeh ekipah so bili zelo razpoloženi, Celjani pa so že po treh minutah vodili z 2:0, zadela sta Jure Povše in Danil Carkovski. Po znižanju domačih je Carkovski zadel še v 19. minuti, takoj na začetku druge tretjine pa je izkoristil še igralca več in poskrbel že za 4:1.

A se domači niso predali, z dvema goloma ob "power playih" in še enim ob izenačenih močeh je bil izid v 34. minuti 4:4. Vseeno pa so na drugi odmor s prednostjo odšli Celjani, za novo vodstvo je zadel Jakob Bernard.

Gol Ahmeta Jakupovića v zadnji tretjini je gostom spet zagotovil višje vodstvo, ne pa še mirne končnice, saj je Salzburg še zapretil z znižanjem na 5:6. Nato pa je na nov naskok z dvema goloma poskrbel razpoloženi Carkovski s četrtim zadetkom tega večera za vodstvo s 7:5, piko na i pa je v zadnji minuti postavil še Mikuš Mintautiškis.

Naslednja tekma celjsko ekipo čaka v nedeljo, ko bo gostila Merano.

Jeseničani prerešetali mrežo Merana

Že v prvi tretjini so dosegli štiri gole, strelci so bili Gregor Koblar, Luc Slivnik, Erik Svetina in Olli Valtola. V prvi polovici druge tretjine sta mreži mirovali, ko pa je Tjaš Lesničar izkoristil številčno premoč, se je Gorenjcem spet odprlo. Do konca tretjine so zadeli še Jaka Šturm, Žan Špari Leben in Ožbe Šlibar, zadnja dva sta bila uspešna po menjavi italijanskega vratarja.

Jeseničani so s kar 9:0 odpravili Merano. | Foto: Aleš Fevžer Jeseničani so s kar 9:0 odpravili Merano. Foto: Aleš Fevžer

V zadnjem delu so gostitelji nekoliko stopili s plina, v predzadnji minuti pa vendarle dosegli še en gol, drugič na tekmi je mrežo zatresel Finec Valtola.

Za Jeseničane je bila to šesta zmaga v ligi, tretja po rednem delu, z njo so se prebili na tretje mesto ligaške razpredelnice.

Alpska liga

Sreda, 23. oktober

Četrtek, 24. oktober

Petek, 25. oktober

Lestvica:

Preberite še:

HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani po preobratu in loteriji do zmage v Italiji
Ne spreglejte