Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 9. 2024,
22.27

Osveženo pred

5 dni, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Natisni članek

HDD Sij Acroni Jesenice HK RST-Pellet CELJE Alpska liga

Sobota, 21. 9. 2024, 22.27

5 dni, 3 ure

Alpska liga, 21. september

Jesenicam loterija v Avstriji, Celje za uvod poraženo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice, | Jeseničani so ugnali Bregenzerwald. | Foto www.alesfevzer.com

Jeseničani so ugnali Bregenzerwald.

Foto: www.alesfevzer.com

Potem ko se je v petek začela nova sezona razširjenega avstrijskega prvenstva ICEHL, je sobota prinesla uvod v novo tekmovalno obdobje tudi v Alpski ligi. Naslov brani Ritten, v njej pa tudi letos sodelujeta dva slovenska kluba. Jeseničani so za uvod po kazenskih strelih s 3:2 (1:1, 1:0, 0:1; 0:0 - 1:0) v gosteh ugnali Bregenzerwald, Celjani pa so z 2:5 (2:1, 0:2, 0:2) klonili pri Vipitenu.

HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice,
Sportal Več sloves, 13-erica in dva slovenska predstavnika, ki upata, da bo letos drugače

Po zadnji sezoni so se od Alpske lige poslovili štirje klubi, pridružil pa se ji je KHL Sisak, tako da je v boju za naslov 13 ekip. Enako kot lani sta med njimi tudi dve slovenski, Jesenice in Celje. Cilj obeh slovenskih predstavnikov je končnica, ki sta jo v lanski sezoni oba kluba zgrešila.

Jeseničani so na gostovanju v Bregenzerwaldu dvakrat povedli. V prvem delu je zadel Jakob Pečnik že v četrti minuti, Maks Selan pa v 27. A gostitelji so obakrat poravnali. V prvem delu Roberts Lipsbergs (27.), v drugem pa Yannik Lebeda (53.). Ker redni del in podaljšek nista prinesla spremembe izida, so o zmagovalcu odločali obračuni napadalcev in vratarjev iz kazenskih strelov. Te je odločil Erik Svetina in železarjem priigral obe točki.

Naslednjo tekmo bodo Gorenjci odigrali v četrtek v domači Podmežakli, kjer bo gostoval edini hrvaški ligaš v tem tekmovanju Sisak, dva dni kasneje pa sledi "povratni obračun" z Bregenzerwaldom.

Vipiteno s preobratom ugnal Celjane

Celjani so na prvi tekmi nove sezone AHL izgubili v Italiji. | Foto: www.alesfevzer.com Celjani so na prvi tekmi nove sezone AHL izgubili v Italiji. Foto: www.alesfevzer.com Potem, ko sta Jure Sotlar v četrti minuti in Danil Carkovskij v šesti izkoristila prednosti igralca več na ledu, je vse kazalo, da bodo Celjani na Južnem Tirolskem trd oreh. A Wippital Broncos so že v drugem delu izid obrnili. V prvem so izkoristili številčno prednost, boleč pa je bil gol Lukasa Mea de Lorenza ob igralcu manj na ledu za 2:2 v 26. minuti. Še pred drugo menjavo strani je Adam Capanelli poskrbel za prvo vodstvo domačih, v zadnjem delu pa sta zmago potrdila Philippe Sance in Luciano Mistroti Zandegiacomo.

Na tekmi ni manjkalo vseh elementov hokejske igre, zapele so tudi pesti in Celjani so na kazenski klopi presedeli kar 18 minut, domači pa 22, že omenjeni De Lorenzo pa je moral v 45. minuti predčasno v slačilnico. Prihodnji konec tedna bodo Štajerci odigrali tudi prvo domačo tekmo, ko v knežje mesto prihaja mlada ekipa Salzburga.

Najboljših pet neposredno v "play-off"

V rednem delu tekmovanja bo vsako od 13 moštev odigralo 36 tekem. Najboljših pet bo po rednem delu neposredno napredovalo v končnico. A še pred četrtfinalom se bodo ekipe v t. i. skupini master med seboj pomerile za čim boljše izhodišče za končnico.

Preostalih osem ekip se bo po rednem delu razdelilo v dve kvalifikacijski skupini za preboj v pre-playoff, v katerem se bodo nato razdelile še zadnje tri četrtfinalne vstopnice.

Predviden začetek končnice je 8. marec 2025, finale naj bi se začel 5. ali 10. aprila, končal pa najpozneje 19. aprila prihodnje leto.

Alpska liga

Sobota, 21. september

Olimpija Beljak
Sportal Olimpija pred številčnimi navijači in novim vlagateljem sezono odprla z zmago #video
hokej splošna
Sportal Kranjčani prek Maribora do zanesljive zmage, Olimpija čaka v polfinalu

 

 

Ne spreglejte