Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 9. 2024,
21.16

Osveženo pred

6 ur, 3 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Natisni članek

KHL Sisak HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 26. 9. 2024, 21.16

6 ur, 3 minute

Alpska liga, 26. september

Železarji v podaljšku strli odpor novincev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
HDD Jesenice | Jeseničani so v podaljšku premagali novinca v Alpski ligi KHL Sisak. | Foto www.alesfevzer.com

Jeseničani so v podaljšku premagali novinca v Alpski ligi KHL Sisak.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so na prvi domači tekmi Alpske lige nove sezone v podaljšku premagali novinca v tekmovanju KHL Sisak in vknjižili drugo zmago. Končnih 3:2 je postavil finski napadalec Olli Valtola.

HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice,
Sportal Jesenicam loterija v Avstriji, Celje za uvod poraženo

Alpska liga

Četrtek, 26. september

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so novo sezono Alpske lige začeli pretekli konec tedna z gostovanjem pri Bregenzerwaldu, kjer so zmagali po izvajanju kazenskih strelov. Tokrat so drugo alpsko zmago, prvo domačo v tem tekmovalnem obdobju, napadali proti novincu v Alpski ligi KHL Sisak in do nje prišli v podaljšku, ko je še drugič zadel in tekmo odločil Olli Valtola

Sisak se je na Jesenicah predstavil kot soliden tekmec, ki ekipam v ligi zagotovo ne bo služil le za popravljanje gol razlike. Vseeno pa je moral tokrat na Jesenicah priznati premoč slovenskemu podprvaku, za kar nima malo zaslug domači vratar Žan Us. To sicer ne pomeni, da so bili Hrvati boljši tekmec, so pa imeli dovolj priložnosti, da bi lahko iztržili ugodnejši izid.

Po enakovrednem začetku so domači prišli v vodstvo v 11. minuti, ko so izkoristili številčno premoč na ledu. Jaka Šturm se je prerinil pred gol Hrvatov, na drugi vratnici pa je plošček v gol zabil Luc Slivnik. Še do odhoda na odmor so gosti izenačili, tudi oni so gol dosegli z igralcem več na ledu, s strelom od daleč je zanj poskrbel Patrik Dobrić.

Druga tretjina se je začela z obleganjem vrat Siska, po številnih zapravljenih priložnostih je domače v vnovično vodstvo popeljal Finec Olli Valtola. Njegov rojak Santeri Silapaa bi lahko kmalu zatem povišal vodstvo, saj je sam pridrsal pred gol vratarja Vilima Rosandića, a nenatančno streljal. Do konca tretjine bi tudi Hrvati lahko spet izenačili, toda Us je bil razpoložen v vratih.

V zadnjem delu so pobudo prevzeli gosti, ki so še enkrat izkoristili številčno premoč na ledu, izenačili, po zaslugi obeh vratarjev pa se izid do konca rednega dela ni spremenil. Zmagovalca je moral odločiti podaljšek, s svojim drugim golom na tekmi je tekmo zaključil Valtola.

V soboto znova proti Bregenzerwaldu

Jeseničani bodo po večerni tekmi že v soboto znova igrali doma, ko bodo še drugič v nekaj dneh palice prekrižali z Bregenzerwaldom (ob 18. uri). Drugega slovenskega predstavnika v ligi HK RST-Pellet Celje konec tedna čaka domači dvojček, v soboto se bo meril z drugo ekipo Salzburga in v nedeljo z Bregenzerwaldom. Obe tekmi bosta ob 18. uri.

Najboljših pet neposredno v play-off

V rednem delu tekmovanja vsako od 13 moštev odigra 36 tekem. Najboljših pet bo po rednem delu neposredno napredovalo v končnico. A še pred četrtfinalom se bodo ekipe v tako imenovani skupini master med seboj pomerile za čim boljše izhodišče za končnico.

Preostalih osem ekip se bo po rednem delu razdelilo v dve kvalifikacijski skupini za preboj v pred-play-off, v katerem se bodo nato razdelile še zadnje tri četrtfinalne vstopnice.

Predviden začetek končnice je 8. marec 2025, finale naj bi se začel 5. ali 10. aprila, končal pa najpozneje 19. aprila prihodnje leto.

Alpska liga

Četrtek, 26. september

 

Lestvica:

Preberite še:

hokej splošna
Sportal Kranjčani prek Maribora do zanesljive zmage, Olimpija čaka v polfinalu
Ne spreglejte