Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 3. 2014,
10.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga EBEL KAC Celovec končnica

Ponedeljek, 3. 3. 2014, 10.00

7 let, 12 mesecev

Aktualni prvaki v šoku: Nismo dovolj dobri. Končnice si nismo zaslužili.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Aktualni prvaki lige EBEL iščejo odgovore, kaj je šlo narobe, da so ostali brez končnice. Igralci so ogorčeni, privrženci Korošcev zahtevajo spremembe, podpredsednik kluba že napovedal ukrepe.

Ne le Olimpija in Innsbruck, ki sta bila že vso sezono najšibkejša člena razširjenega avstrijskega prvenstva, tudi celovški KAC je v nedeljo končal tekmovanje lige EBEL. Pred začetkom tekmovanja takšnega scenarija ni bilo niti v najhujših nočnih morah Korošcev, zdaj je bogati klub, katerega proračun naj bi se vrtel okoli devetih milijonov evrov, z vsemi svojimi zvezdniki padel na realna tla. Potem ko so v lanskem finalu dobesedno pometli s hokejisti iz prestolnice, Dunajčanom v boju za naslov niso dopustili niti zmage, bodo po sezoni 2006/2007 končnico spremljali le kot zunanji opazovalci. Prvi šok so svojim navijačem in tudi sebi pripravili že v rednem delu, ko so končali na sedmem mestu, kar je pomenilo, da si bodo četrtfinale morali izboriti v dodatnih bojih. Tam pa so doživeli novo hladno prho. Čeprav so na zadnji tekmi pričakovano premagali Innsbruck, niso bili odvisni le od sebe. Upali so na poraz madžarskih "hudičev" v rednem delu, a ga niso dočakali, saj je Sapa v Dornbirnu premagala "buldoge", ki so si končnico zagotovili že krog pred koncem razigravanja.

"Končnice si preprosto nismo zaslužili"

"Razočaranje je ogromno. Težko je, ko greš v tekmo in veš, da nisi odvisen od sebe in da morajo tudi drugi rezultati delovati tebi v prid. Kljub temu smo tudi na tekmi proti Innsbrucku še vedno upali, a se nam žal ni izšlo. A končnice nismo izgubili na zadnji tekmi. Med sezono smo se preveč časa mučili in imeli preveč padcev. Kot bi celo prvenstvo nad nami bdel nek urok," je v pogovoru za Kleine Zeitung črto nad klavrno sezono potegnil 43-letni švedski strateg Christer Olsson, ki je v svoji prvi sezoni v vlogi glavnega trenerja Celovčane popeljal do naslova avstrijskih prvakov, zdaj pa se bo verjetno moral posloviti od svojega položaja.

Kapetana Thomasa Kocha je predčasen konec sezone močno prizadel: "Počutim se prazno in razočarano. A to je šport, ne moreš biti vseskozi najboljši. Zdaj potrebujemo čas, da si opomoremo." Veliko bolj kritičen do ekipe in soigralcev pa je bil Thomas Pöck: "Nismo bili dovolj dobri. Končnice si preprosto nismo zaslužili."

Podpredsednik: Z ekipo je nekaj narobe, ukrepi so neizbežni

Nedopustni spodrsljaj dobro plačanih zvezdnikov ne bo ostal "nekaznovan". Veliko jezo so ob nemoči svojih ljubljencev doživljali tudi navijači, ki zahtevajo spremembe in do teh bi lahko prišlo kaj kmalu. Že danes bodo imeli v Celovcu sestanek, po katerem bi se lahko klubske vrste prevetrile, kar je potrdil tudi podpredsednik Hellmuth Reichel: "Pred sezono smo verjeli, da s temi igralci lahko ubranimo naslov, a si izločilnih bojev sploh nismo zaslužili. Tako daleč od končnice nismo bili še nikoli. Z ekipo je nekaj narobe. Ukrepi so neizbežni. Na sestanku bomo določili smernice za prihodnost, nato bo jasno, v kakšni sestavi bomo ostali."

Medtem ko v Celovcu odgovorni, podobno kot v Ljubljani, lahko začnejo razmišljati o prihodnji sezoni, se osem ekip pripravlja na četrtfinale. Zvečer bodo prve tri ekipe (Salzburg, Bolzano in Dunaj) izbrale svoje četrtfinalne nasprotnike (izbirajo lahko med moštvi: Linz, Beljak, Sapa Fehervar in Dornbirn), v petek pa se začnejo boji za polfinale, ekipe bodo igrale na štiri zmage.

Ne spreglejte