Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2019,
11.29

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Romain Grosjean Formula 1

Četrtek, 19. 9. 2019, 11.29

4 leta, 7 mesecev

Grosjean in Magnussen za ekipo Haas tudi v naslednji sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Romain Grosjean | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francoz Romain Grosjean in Danec Kevin Magnussen bosta za ameriško ekipo Haas dirkala tudi v naslednji sezoni svetovnega prvenstva v formuli 1, so iz omenjene ekipe sporočili pred dirko za veliko nagrado Singapurja.

Haas F1 Team (stari imeni Haas Formula in Haas Racing Developments) je ameriško moštvo v SP v formuli 1, ki ga je leta 2014 ustanovil Gene Haas.

Po prvotnem načrtu bi nastopilo v formuli 1 že v sezoni 2015, toda prvič je sodelovalo v formuli 1 v sezoni 2016 s Ferrarijevim motorjem ter dirkačema Grosjeanom in Estebanom Gutierrezom, ko je moštvo osvojilo osmo mesto v konstruktorskem prvenstvu z 29 točkami. Leto dni pozneje se je moštvu Haas pridružil Magnussen. Tudi sezono 2017 sta ekipo pripeljala na končno osmo mesto.

Lani sta 33-letni francoski dirkač in 26-letni Danec pomagala Haasu do petega mesta med konstruktorji. Letos pa njune predstave niso bleščeče. Po 14 dirkah svetovnega prvenstva je moštvo Haas s 26 točkami na predzadnjem mestu v konstruktorskem seštevku. Slabše kaže le britanski ekipi Williams, nekdanjim lastnikom devetih konstruktorskih naslovov, z zgolj eno osvojeno točko. Na vrhu je Mercedes s 505 točkami.

Zaradi rezultatskega padca se je francosko-danska naveza, pričakovano, znašla na udaru kritik, a kljub drugačnim napovedim za zdaj v tej ekipi ostaja vse po starem.

Vodja ekipe Južni Tirolec Gunther Steiner je celo preigraval možnost, da bi Francoza zamenjal Nemec Nico Hülkenberg, potem ko bo potekla njegova pogodba z Renaultom. V igri za zamenjavo pa bi se lahko znašel tudi francoski dirkač Force Indie Esteban Ocon. Seveda pa so možnosti za menjave v karavani sila omejene, česar se zavedajo tudi v Haasu.

"Izkušnje in potreba po njih so bile glavni dejavnik pri odločanju, da bosta Romain in Kevin z nami dirkala tudi v letu 2020. Razumevanje, kako delujemo kot ekipa, in naše vedenje o tem, kaj lahko pokažeta, dajeta dobre temelje za nadaljnjo rast ekipe. Za nami je težko leto s težavami z bolidom VF19, a 2020 bomo storili korak naprej," zaupanja v dirkača ni izgubil šef ekipe Steiner.

Ne spreglejte