Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2016,
16.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

Natisni članek

Portugalska Francija Euro 2016

Ponedeljek, 11. 7. 2016, 16.47

6 let, 7 mesecev

Česa takšnega Portugalska še ni doživela #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

Portugalci so v Lizboni pozdravili svoje nogometne ljubljence, ki so jim sinoči v Parizu uresničili stoletne sanje.

Gostiteljica letošnjega evropskega nogometnega prvenstva Francija je obmolknila v 109. minuti finalne tekme, ko je domači reprezentanci usoden gol zabil rezervist Eder in Portugalski zagotovil prvi naslov evropskega prvaka v njeni nogometni zgodovini.

Portugalski nogometaši so do najžlahtnejše reprezentančne lovorike na stari celini prišli praktično brez svojega glavnega zvezdnika in golgeterja Cristiana Ronalda, ki je v 25. minuti tekme poškodovan zapustil bojišče.

Portugalski navijači so po zmagovitem zadetku padli v delirij, tako na štadionu v Parizu kot tudi po celotni Portugalski. Po prespani noči pa je več deset tisoč Portugalcev svoje nogometne ljubljence pričakalo v glavnem mestu Lizboni in jim priredilo nepozabno dobrodošlico na domači zemlji.

"Portugalska se je vpisala v zgodovino, veliko zaslug za to imate tudi vi, navijači. Ta naslov podarjamo vsem portugalskim državljanom in državljankam ter vsem tistim, ki so verjeli v nas. Zato sem izredno vesel in ponosen, da se lahko skupaj z vami veselimo tega naslova," je navijačem spregovoril Ronaldo.

"S tem naslovom naše težave ne bodo nič manjše, ampak vsaj to je prineslo nekaj veselja med nas. To je nekaj, kar se zgodi le enkrat v življenju," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejala 41-letna brezposelna Lucia Antunes.

Vsak igralec bo dobil 300 tisoč evrov

Portugalske nogometne junake je sprejel tudi predsednik Marcelo Rebelo de Sousa, ki jih je nagradil z državnim odlikovanjem. "Vi ste najboljši v Evropi, s svojimi igrami, obnašanjem, pogumom, odločnostjo ste lahko zgled številnim našim državljanom,"je poudaril De Sousa.

Portugalski nogometaši bodo za naslov evropskega prvaka tudi bogato finančno nagrajeni, saj bo portugalska nogometna zveza vsakemu igralcu nakazala 300 tisoč evrov.

 

if you want to visit the country of the european champions visit PORTUGAL🇵🇹🇵🇹🇵🇹🇵🇹🇵🇹!!!!!!!!

A photo posted by Jose Mourinho (@josemourinho) on

V idealni enajsterici Eura štirje Portugalci

Po koncu prvenstva je Uefa izbrala najboljšega nogometaša turnirja v Franciji in idealno enajsterico. Za najboljšega posameznika so izbrali francoskega reprezentanta Antoina Griezmanna, idealna postava Eura 2016 po izboru Uefe pa je bila: Rui Patricio (Portugalska); Joshua Kimmich (Nemčija), Jerome Boateng (Nemčija), Pepe (Portugalska), Raphael Guerreiro (Portugalska); Toni Kroos (Nemčija), Joe Allen (Wales), Aaron Ramsey (Wales); Antoine Griezmann (Francija), Cristiano Ronaldo (Portugalska).

Ne spreglejte