Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 9. 2023,
17.07

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Jaka Mikoletič slovenska vaterpolska reprezentanca AVK Triglav vaterpolo

Torek, 12. 9. 2023, 17.07

7 mesecev, 3 tedne

žreb

Ples kroglic: Kranjčani za začetek v Porto, tekmece dobila tudi reprezentanca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
AVK Triglav Kranj, kvalifikacije za pokal LEN | Foto Tit Košir / AVK Triglav Kranj

Foto: Tit Košir / AVK Triglav Kranj

V Netanyi, kjer bo od 3. do 16. januarja evropsko prvenstvo v vaterpolu, je bil včeraj žreb kvalifikacijskih skupin v pokalu Len in v pokalu challenger. Kranjski AVK Triglav, ki bo nastopil v pokalu challenger, bo v prvem krogu igral na turnirju v Portu. Popoldan je tekmece na evropskem prvenstvu v diviziji II dobila tudi slovenska reprezentanca, ki se bo v skupini D merila z Nizozemsko, Romunijo in Slovaško

Slovenska vaterpolska reprezentanca, vaterpolo, Slovenija - Izrael
Sportal Slovenski vaterpolisti so se uvrstili na EP

V pokalu challenger se bo za osem prostih mest za uvrstitev v četrtfinale potegovalo 19 ekip. Med njimi bodo tudi kranjski vaterpolisti, ki imajo v konkurenci dveh ekip iz Portugalske, Vitorii in Fluvial Portuense, ter švicarski ekipi Kreuzlingen in ciprski Apoel lepe možnosti za napredovanje, so zapisali pri krovni slovenski zvezi.

"Žreb je, vsaj na prvi pogled, dokaj ugoden, tako da verjamemo, da imamo realne možnosti za napredovanje. A vseeno moramo biti previdni. Kreuzlingen ima v ekipi kar nekaj reprezentantov Švice, o preostalih treh moštvih pa ne vemo veliko. Osredotočili se bomo predvsem na svojo igro in verjamemo, da bomo letos v evropskih tekmovanjih naredili korak naprej," je žreb ocenil pomočnik trenerja članske ekipe, Jaka Mikoletič.

Jaša Kadivec bo nastopal s Primorjem v pokalu LEN. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jaša Kadivec bo nastopal s Primorjem v pokalu LEN. Foto: Peter Podobnik/Sportida Kadivec s Primorjem v pokalu LEN doma

V Izraelu je bil tudi žreb kvalifikacijskih skupin v pokalu LEN. Med 36 ekipami, ki bodo razdeljene v osem kvalifikacijskih skupin, je tudi reško Primorje kapetana slovenske reprezentance Jaše Kadivca, ki je bilo neuspešno v kvalifikacijah lige prvakov.

Rečani bodo na Kantridi od 22. do 24. septembra igrali v skupini D, njihovi nasprotniki pa bodo romunska Oradea in Radnički iz Kragujevca, ki sta bila prav tako neuspešna v kvalifikacijah lige prvakov – Primorje je Oradeo sicer premagalo že tam – ter še drugi hrvaški predstavnik, Solaris iz Šibenika. 

Jaša Kadivec
Sportal "Bilo je težko, a ko pogledam nazaj, sem vesel, da se je zgodilo"

V skupini z Nizozemsko, Romunijo in Slovaško

Slovenski vaterpolisti so dobili nasprotnike za evropsko prvenstvo 2024, ki ga bo med 3. in 16. januarjem prihodnje leto gostil Izrael. V diviziji II se bodo v skupini D pomerili z Nizozemsko, Romunijo in Slovaško. V diviziji II so v skupini C Srbija, Nemčija, Izrael in Malta.

V diviziji I nastopajo Črna Gora, Španija, Francija in Hrvaška v skupini A ter Gruzija, Madžarska, Italija in Grčija v skupini B.

Slovenska vaterpolska reprezentanca bo danes izvedela imena tekmecev na evropskem prvenstvu. | Foto: Aleksander Sokler Slovenska vaterpolska reprezentanca bo danes izvedela imena tekmecev na evropskem prvenstvu. Foto: Aleksander Sokler

Neposredno se bosta v četrtfinale uvrstili najboljši dve ekipi iz obeh skupin prve divizije, tretji in četrtouvrščeni ekipi pa se bosta v osmini finala pomerili s prvouvrščenimi ekipami iz druge divizije. 

Naslov bodo v moški konkurenci branili vaterpolisti Hrvaške, v ženski pa vaterpolistke Španije.

Selektor: Sistem tekmovanja nam je po novem načinu res bolj pisan na kožo

"Smo v položaju, da sam žreb ne vpliva na to, kar si želimo. V osnovi si še vedno želimo samo napredek. Leto dni po prvenstvu v Splitu lahko rečem, da smo ga dosegli, kakšen pa je, pa bomo videli v Izraelu. Sistem tekmovanja nam je po novem načinu res bolj pisan na kožo. Prej smo vedno dobili dve zelo močni ekipi in tretjo srednje kakovosti. Priložnost je zdaj večja," je žreb za STA pokomentiral selektor Krištof Štromajer.

Žreb EP, moški:

Divizija 1
Skupina A: Črna Gora, Španija, Francija in Hrvaška
Skupina B: Gruzija, Madžarska, Italija, Grčija

Divizija 2
Skupina C: Srbija, Nemčija, Izrael in Malta.
Skupina D: Slovenija, Nizozemska, Romunija, Slovaška.
 

Madžarska vaterpolo
Sportal Vratar Madžare popeljal do četrtega naslova, Španci do brona
Ne spreglejte