Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
12. 5. 2013,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nejc Žnidarčič Blaž Cof

Nedelja, 12. 5. 2013, 13.42

8 let

Žnidarčiču naslov evropskega prvaka v šprintu, Cofu srebro

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski kajakaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič je na domači Soči osvojil naslov evropskega prvaka, njegov uspeh je dopolnil kanuist Blaž Cof, ki je bil 2.

Vlogo favorita je opravičil zadnja leta najboljši kajakaš na divjih vodah v spustu Nejc Žnidarčič, ki si je z veliko prednostjo priveslal naslov evropskega prvaka. To je za Nejca že drugi naslov stare celine, potem ko je slavil nazadnje leta 2009 v Italiji. Drugi je bil Čeh Tomaš Slovak, tretje mesto pa si je priveslal Francoz Theo Devard. "To je bil moj prvi cilj tega evropskega prvenstva. V klasičnem spustu nisem bil tako pripravljen, ker je bilo zame še prezgodaj. V šprintu pa je bila forma dovolj dobra, saj sem videl že po izbirnih tekmah, da sem dovolj dober," je nekaj minut po svojem nastopu povedal Žnidarčič, saj je potreboval nekaj časa, da je prišel do zraka. "Proga je imela predel, ki je bil kar precej zahteven in je bilo odvisno, kako se ti je naredila voda. Meni sta uspeli dve super vožnji, tako da moram biti zadovoljen," je povedal Žnidarčič, ki ima v svoji vitrini tudi dva naslova svetovnega prvaka v šprintu. Primorski kajakaš si je želel, da bi bila proga na spodnjem, zahtevnejšem delu, vendar je organizator traso proge prestavil nekoliko višje. "Sam res uživam, če veslam na bolj divji vodi. Zagotovo bi si želel veslati spodaj, saj mislim, da bi bila razlika še večja. Važno je, da imam naslov," je na koncu povedal Nejc, ob tem pa pohvalil še ostale fante iz reprezentance, ki so se prav tako dobro odrezali. Lep uspeh je dosegel Tim Kolar, ki je bil 5., Simon Oven je zasedel 9. mesto, Maks Frančeškin pa je bil na koncu 11.

Blaž Cof: Šprint je moja paradna disciplina

Svoje skrite želje je izpolnil tudi kanuist iz Ljubljane Blaž Cof, ki ima že iz evropskega prvenstva leta 2011 bronasto medaljo v šprintih. Danes je ta še bolj žlahtne barve, saj je v močni konkurenci osvojil srebrno medaljo. Po kvalifikacijski vožnji Blaž ni čutil nobenega pritiska. "S kvalifikacijsko vožnjo se nisem obremenjeval. Popolnoma sem jo odmislil in se raje osredotočil na finale. V finalu sem sprva mislil, da sem prepočasi štartal, ampak kasneje sem v spodnjem delu videl, da sem dobro 'vlekel'. Spodnji del mi je dobro uspel, potem pa, ko sem videl na semaforju številko 2, mi je odleglo, tako da je vse skupaj super," ja zadovoljno razlagal Blaž, ki je finalno vožnjo ocenil za optimalno in priznal, da je nekako pričakoval medaljo v šprintu. "Seveda sem pričakoval medaljo, šprint je zagotovo moja paradna disciplina, tako da sem računal, da lahko osvojim medaljo," je še povedal Cof, ki je optimističen tudi pred popoldanskimi nastopi v šprintu. Zmage se je veselil Francoz Guillame Alzinger, tretji pa je bil Čeh Ondrej Rolenc. Simon Hočevar, ki je bil na petkovi klasiki tretji, si je tokrat priveslal 5. mesto.

Med kajakašicami je mlada Ajda Novak zasedla 8. mesto. Na prva tri mesta pa so se uvrstile Francozinje. Najhitrejša je bila Sixtine Malaterre, druga je bila Charlene Le Corvaisier, tretja pa je bila Manon Hostens.

Prav tako so med dvojci prevladovale francoske ekipe. Zmagala sta Guillame Alzinger in Yann Claudepie, druga sta bila Damien Guyonnet in Gaetan Guyonnet, tretja pa Frederic Leclerc in Remi Pete. Slovenska dvojica Peter Žnidaršič in Luka Žgajnar sta bila 5.

Med kanuistkami je nastopilo le pet deklet. Prva je bila Francozinja Julie Paoletti, druga Čehinja Radka Valikova, tretja pa Marlene Ricciardi. Slovenska predstavnica Beti Medved tekmovanja ni končala.

Ob 15.30 so na vrsti še ekipne tekme.

Ne spreglejte