Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 6. 2013,
7.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nejc Žnidarčič

Nedelja, 23. 6. 2013, 7.49

8 let

Žnidarčič dal lekcijo, dvojna zmaga v kanuju dvosedu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na tekmi svetovnega pokala v Banja Luki poteka svetovni pokal v spustu na divjih vodah. V petek je bil šprint, kjer so slovenski tekmovalci veslali zelo dobro.

Po kvalifikacijah je izgledalo pravljično, saj je bilo med prvimi osmimi v kajaku vseh pet Slovencev, Vodili pa smo še v kanuju in kanuju dvosedu, kjer je bilo vodstvo kar dvojno. A se pravljica ni nadaljevala v finalu. Nočni finale je pritegnil veliko gledalcev, podobno kot v Solkanu in očitno je to tisti pravi format tekmovanja, ki navdušuje občinstvo. Prijeten hlad in močne luči, ki razsvetljujejo ozko sotesko Vrbasa so delovali prav čarobno.

Da pravljica ne bo trajala tudi v tej čarovniji večera, je pokazal Blaž Cof, ki je po kvalifikacijah vodil, a na koncu po ne čisto idealni vožnji, dosegel popolnoma enak čas kot Simon Hočevar. Skupaj sta si delila peto mesto. V kanuju je zmagal Čeh Vladimir Slalnina pred Nemcem Webrom Normanom. Tretje mesto je zasedel Francoz Quentin Dazeur.

Podobno se je začelo zapletati kajakašem. Vid Debeljak je izgubil ritem že v zgornjem delu proge, Maks Frančeškin ter Simon Oven pa sta izgorela v preveliki želji ter enostavno za medalje veslala premalo napadalno. Zasedli so 7. mesto Debeljak, 6. mesto Oven ter 5. mesto Frančeškin. Zadnja dva tekmovalca na startu sta bila Tim Kolar, ki je odpeljal suvereno ter po prihodu v cilj zasedel drugo mesto za francozom Gratonom. S tem si je že zagotovil eno od medalj. Katero je suvereno odločil Nejc Žnidarčič, ki se ni dovolil zmesti in z nastopom navdušil tudi najbolj hladne navijače. Dosegel je skoraj za dve sekundi boljši čas od vseh, za kar je prejel aplavz vseh navzočih. ''V nočnih urah, ob polni luni, postanem kot volkodlak. Dobim skoraj nadnaravno moč in ni me moč premagati. To smo zgrešili v Solkanu, kjer je bila tekma popoldne in ne zvečer. No šalo na stran odpeljal sem odlično vožnjo in ko mi to uspe me je težko premagati,'' je po tekmi dejal naš najboljši kajakaš.

Zadnja disciplina je bila kanujev dvosedov, kjer smo Slovenci po kvalifikacijah zasedali prvi dve mesti, kar je ostalo tudi po finalnih vožnjah. Svojo prvo zmago v svetovnih pokalih sta si zagotovila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar. Drugo mesto sta osvojila Simon Hočevar in Blaž Cof, ki neumorno nastopata v dveh disciplinah. Tretje mesto sta zasedla Sramek Michal in Hala Richard.

Ne spreglejte