Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 4. 2008,
14.14

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 27. 4. 2008, 14.14

8 let, 1 mesec

Zmagale Francozinje, Krimu tretje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Finalni turnir evropskega pokala balinarskih prvakinj se je na igriščih in v dvorani na Rakovniku končal s ponovno zmago Pont de Claixa, ki je v finalu nadigral italijanski La Fenice s 14:2.

Krimove balinarke je vzpodbudila tudi prisotnost predsednika mednarodne zveze FIB, Francoza Alphonza Lagiera – Brunoa, ki jim je v slovenščini zaželel čim več uspeha. Poleg tega pa je osebno čestital Tadeji Sodec, balinarki leta'07, kateri je Jelka Lorenčič Kožman, predsednica komisije za žensko balinanje, v družbi predsednika BZS Jožeta Rebca, podelila pokal.

Ljubljančanke s Hrvaticami niso imele težkega dela. Že po prvih treh klasičnih disciplinah so povedle s 5:1, remizirala je le dvojica. Tadeja Sodec se je pošteno oddolžila za priznanje. Dobila je kar tri dvoboje: Najprej je Nives Martinaš premagala v klasični igri, potem dosegla zelo dober izid v natančnem zbijanju – 24 točk, česar že omenjena Rečanka ni mogla slediti. Na koncu je Tadeja v bližanju in zbijanju v krog premagala še Danielo Kolobarić kar z 28:20.

"Z dosežki na tem ljubljanskem tekmovanju sem zadovoljen v vsakem primeru. Že zato, ker smo dobili nova igrišča ob dvorani. Poleg tega smo bilo dokaj enakovredni Francozinjam, le kakšna točka v 'klasiki in poziciji' nam je zmanjkala, da bi se uvrstili v finale. Ekipa je igrala v redu, počakali bomo na novo priložnost. Zagotovo imamo še veliko rezerv," je na kratko ocenil dosežek Krima vodja slovenskih prvakinj Miha Sodec.

Francoske državne prvakinje so se znesle nad Italijankami, ki so dobile le skromni dve točki. Sestri Corinne in Valerie Maugiron, Sonia Boniaux, Magali Jouve in Marie Lienard so igrale zelo dobro igro in še enkrat dokazale, kaj pomenijo izkušnje in zahtevna francoska liga. Na drugi strani pa imajo naše prvakinje le en kakovosten mednarodni turnir letno. Zato njihov poraz v polfinalu proti Pont de Claixu ni bil presenečenje, pač pa jim je manjkalo le malo korajže, da bi prišle v finale in kasneje verjetno osvojile evropski klubski naslov.

Prireditelji so se z dvodnevno organizacijo, ki je bila na visoki ravni, zelo izkazali, skoraj domače vzdušje v dvorani na Rakovniku in okoli nje pa je bil po volji tudi francoskim, hrvaškim in italijanskim gostjam, ki so se pri nas počutile kot doma. Turnir si je ogledalo tudi veliko število gledalcev in je tako prireditev uspela tudi po tej plati.

Ne spreglejte