Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 11. 2008,
9.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 26. 11. 2008, 9.22

8 let

Zavec na Poljsko po pas evropskega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski poklicni boksar Dejan Zavec se bo v soboto v poljskih Katowicah pomeril za naslov evropskega prvaka v velterski kategoriji (do 66,678 kg) po verziji EBU.

Zavec (25 zmag, od tega 14 s KO, 0 porazov) bo za najpomembnejši naslov stare celine pesti prekrižal s Poljakom Rafalom Jackiewiczom (32 zmag/18 s KO, 8 porazov, 1 neodločen izid).

Dvoboj bo v dvorani v Katowicah, ki sprejme 10.000 gledalcev, to soboto na sporedu ob 23. uri, pred tem bodo gledalci lahko videli še nekaj drugih borb nižjega ranga. Pri Zavcu gre za največji dvoboj na evropskih tleh, saj je verzija, po kateri lahko profesionalec postane evropski prvak, zgolj ena - EBU. Dvaintridesetletni Dejan Zavec, oziroma Mr. Simpatikus, kot je Ptujčanov vzdevek, se je na Poljsko kot je sam dejal podal po novo zmago, tokrat že 26. V nasprotnem kotu bo imel leto dni mlajšega nasprotnika, ki je v dosedanjih 41 dvobojih vknjižil "le" 32 zmag. Poljak, znan tudi kot Braveheart, pa doslej na domačih tleh še ni bil poražen.

Zavec: Vse pod nadzorom

Zavec, ki se v ring znova podaja s "starim" sekundantom - trenerjem Dirkom Dzemskijem, še ni vknjižil poraza, le nekaj dni pred največjim dvobojem kariere pa pravi, da vse poteka po zastavljenem načrtu. "Vse stvari imam pod nadzorom, priprave potekajo optimalno. Kondicijsko in fizično ne morem narediti več, saj smo do zdaj vse izvedli sto ali več odstotno," je ob tem dejal Zavec in dodal: "Težo mi je prav tako uspelo ustrezno zbiti na predvideno 'kilažo'. Zaenkrat imam še kakšne tri kilograme viška, ki pa jih bom 'zbil' v četrtek in petek."

Za svojega nasprotnika je Zavec dejal, da je taktično in tehnično odličen borec, ki je nazadnje izgubil leta 2005. Vse odtlej pa je nepremagan. Porazi, teh je do zdaj vknjižil kar osem, sicer ne govorijo v Poljakovo prid, a je vse poraze zabeležil na tujih tleh, medtem ko je pred domačim občinstvom še nepremagan.

Vse skupaj bo igra

"Vse skupaj bo igra. V svoji taktiki mi bo nedvomno skušal tudi nagajati, tako pač v boksu to poteka. S tem morda tudi zmedeš nasprotnika, da mu pade koncentracija, a jaz se prav gotovo ne bom pustil. Komaj čakam prvi zvonec, ko se bo enkrat začelo, bom hitro videl, kako je treba boksati, da bom uspešen. Začetek borbe bo hkrati pomenil začetek mojih sanj," je še dejal Zavec, ki je zadnjo zmago zabeležil 15. junija v mariborski dvorani Tabor, ko je premagal Nemca Marca Cattikasa.

Zavec se je doslej sicer že pomeril s tremi poljskimi nasprotniki, vse tri je premagal. Ker je boks na Poljskem izredno priljubljen pričakuje tudi bučno podporo domačemu borcu, a ga to vsekakor ne bo ustavilo pri uresničevanju svojih načrtov in sanj.

Ne spreglejte