Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2013,
14.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dejan Zavec

Torek, 1. 10. 2013, 14.45

8 let

Zavec 19. oktobra s Francozom: Spet sem pravi jaz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenskega boksarskega šampiona Dejana Zavca čaka naslednji dvoboj v profesionalni karieri v soboto, 19. oktobra, v Leipzigu, kjer se bo pomeril s Francozom Sebastienom Allaisom.

''Priprave na naslednji dvoboj potekajo že nekaj časa, končno je padla tudi dokončna odločitev o nasprotniku. Priprave potekajo odlično. Spet sem pravi jaz. Kljub mojim letom, ki jih mnogi izpostavljajo, večino atletsko-fizičnih preizkusov naredim daleč pred vsemi, zato se ničesar ne bojim in komaj čakam, da vidim, kaj mi bo prinesla prihodnost,'' je povedal Dejan Zavec, ki si je že tudi ogledal nekaj posnetkov naslednjega nasprotnika Sebastiena Allaisa (15 zmag, 5 s k. o., 4 neodločeni izidi, 7 porazov). ''Čeprav nima najbolj bleščeče statistike, je že povzročil težave marsikateremu dobremu boksarju. Gre za tipičnega predstavnika francoske boksarske šole, ki ne pozna umika. Takšni borci zelo dobro boksajo, čeprav statistika tega ne pokaže. Seveda ga bom vzel skrajno resno, šele po opravljenem delu pa se bom ozrl naprej, spet proti še večjim izzivom,'' pravi mr. Simpatikus.

Spoštuje vsakega nasprotnika, a želi po marčevskem porazu v Brooklynu (ZDA) proti vzhajajočemu zvezdniku Keithu Thurmanu mlajšemu še enkrat več opozoriti nase: ''Z oktobrskim uspehom, v katerega trdno verjamem, se bom po lestvicah lahko le povzpel. Žal si dvobojev ne izbiram sam, a za povratek na vrh je potrebno premagati prav vse.''

Zavec (32 zmag, 18 s k. o., 3 porazi) je po verziji IBF v velterski kategoriji (do 66,678 kg) še vedno uvrščen na 11. mesto.

Glavni dvoboj boksarskega večera v Leipzigu bo sicer obračun za svetovnega prvaka v super srednji kategoriji (do 76,203 kg) med Dejanovim klubskim kolegom Robertom Stieglitzem ter Nigerijcem Isaacom Ekpojem.

Ne spreglejte