Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2013,
14.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dejan Zavec

Sreda, 27. 2. 2013, 14.41

8 let

Zavčev tekmec: Sem boksar z močnim udarcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Boksarski dvoboj velterske kategorije med Slovencem Dejanom Zavcem in Američanom Keithom Thurmanom je vse bližje.

Kot je v pogovoru za spletno stran Sonee's Florida Sports dejal Thurman, bo 9. marca v Brooklynu skušal dvoboj končati čim prej in tako upravičiti svoj sloves borca, ki je v 19 dvobojih kar 18-krat zmagal s "knockoutom". Thurman je na vprašanje, ali načrtuje Zavca premagati v prvih štirih rundah, povedal: "Moj načrt je boksati pametno. Če se bo ponudila priložnost, ga bom skušal ugnati v zgodnjih rundah. Hitro bom preizkusil, kako reagira ob udarcih v čeljust, kako ob udarcih v telo, in s tem pokazal, da sem v ringu, da sem 'prava stvar'. Ne morem zagotoviti zgodnjega 'knockouta', toda ne mežikajte, vedno se lahko zgodi! Vedno, vedno stremim po zmagi s KO, saj si z ekipo želimo čim prej domov. A če bo treba, se bom prilagodil, boksal z razdalje. To je nekaj, kar mi je pri tem dvoboju všeč. Ni garancije, kaj se bo zgodilo. Lahko naredim to ali ono, 9. marca bom v ring prinesel vse svoje znanje."

Štiriindvajsetletni Thurman, ki je 13 let mlajši od Zavca (32 zmag, 18 s k.o., dva poraza), je nekaj pohvalnih besed namenil tudi tekmecu: "Zavec je spoštovanja vreden tekmec, že dolgo boksa, je tehnično dober in veselim se dvoboja. Pri njegovi starosti mnogo ljudi misli, da sem favorit. A sem precej prizemljen. Vadim trdo, pripravljen sem pokazati, kaj znam. Upam, da bom zmagal z s KO ali s tehničnim KO."

Zavca čakajo od "boga dani" udarci

Američan kot recept za uspeh izpostavlja, da mora biti zelo aktiven ves dvoboj. "Sodnike moram prepričati, da sem boljši v vsaki rundi. Sem boksar z močnim udarcem, bog mi ga je dal, in to skušam vedno znova pokazati. Gledal sem Zavčev dvoboj z mojim prijateljem Andrejem Bertom. On se je lahko kosal z Zavcem, čeprav tudi on ni najvišji v velterski kategoriji. Spoštoval bom Zavčevo moč, toda ne pričakujem, da je bo v dvoboj prinesel toliko, kot jo bom jaz. Zavec ima, kot sem bral, odlične navijače v svoji državi, odlično podporo in veliko strasti za ta šport. Mogoče čuti pritisk, a je kos izzivu, tako kot jaz, zato sva tudi sprejela ta dvoboj," je še povedal borec, ki velja za enega največjih upov ameriškega boksa v velterski kategoriji.

Borba v New Yorku bo štela za WBO eliminator, zmagovalec pa bo dobil priložnost, da se pomeri za naslov svetovnega prvaka WBO s Timothyjem Bradleyjem.

Ne spreglejte