Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
22. 10. 2012,
23.03

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL

Ponedeljek, 22. 10. 2012, 23.03

5 let, 2 meseca

Zaskrbljeni v Baltimoru, AP z novim kolenom kot prerojen

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Houston Texans so v sedmem tednu lige NFL dobili dvoboj najboljših ekip AFC. V NFC so se z novim preobratom v vrhu (ob Atlanti Falcons in San Francisco 49ers) utrdili New York Giants.

Primat v AFC so prevzeli Houston Texans. Baltimore Ravense so za svojo šesto sezonsko zmago nadigrali s 43:13. Matt Schaub je podal za 256 jardov in dva "touchdowna", dva je pritekel tudi Arian Foster. Brez poškodovanega "linebackerja" in vodje obrambe Raya Lewisa so bili Ravens izgubljeni. Obenem je obramba Houstona prestregla dve podaji Joea Flacca, eden je šel za "touchdown" Jonathana Josepha (52 jardov). Baltimore je osvojil le 176 jardov. Čeprav je bil za slednje to šele drugi poraz in vodijo v svoji diviziji, je lahko trener John Harbaugh upravičeno zaskrbljen: "Skrbi me zaradi vsega. Vrgli so nas iz bara, kot rečemo. V Houston smo prišli samozavestni, pripravljeni na bitko. Moji fantje so se borili. Vračali smo se v bar, a so nas ves čas metali ven."

Še bolj pomemben dvoboj so igrali New England Patriots in New York Jets - za vodstvo v diviziji AFC Vzhod. Pred tekmo so imeli oboji po tri zmage in tri poraze, prikazali pa so tako dobre kot slabe igre. Podobno je bilo tudi tokrat: prvi polčas je pripadel Patriotsom (23:13), drugi Jetsom. Mark Sanchez in Dustin Keller s "touchdownom" in Nick Folk z dvema prostima streloma so poskrbeli za podaljšek. V njem je Stephen Gostkowski zadel za 29:26, nakar je za zmago Patsov Rob Ninkovich na tla položil podajalca Sancheza.

Če Jetsom preobrat ni uspel, je uspel drugi newyorški ekipi, branilcem naslova Giantsom. Znova. Ko smo že mislili, da je novinec Robert Griffin III. s podajo za "touchdown" do veterana Santane Mossa Washington Redskinse popeljal do zmage s 23:30, sta v zadnji minuti tekme udarila Eli Manning in Victor Cruz. Slednji je bil večji del tekme neopazen, nato pa je ujel "touchdown" za 77 jardov. Zmaga s 27:23 je Giantse v vselej izenačenimi diviziji NFC Vzhod utrdila na prvem mestu. Po ne najbolj prepričljivem začetku prvenstva so zdaj pri petih zmagah, imajo torej dve več od Philadelphie Eagles, Dallas Cowboys in Redskins.

Izpostaviti velja še dva tekača, ki sta nekaj sezon nazaj veljala za najboljša v ligi.

Adrian Peterson se je le devet mesecev po rekonstrukciji kolena vrnil spektakularno. Od prve tekme igra odlično, tokrat pa je osvojil 153 jardov in dosegel en "touchdown". Tako je Minnesoti Vikingsov pomagal do pete zmage v sezoni. Z 21:14 so premagali Arizono Cardinals, ki so po štirih zaporednih zmagah, zdaj utrpeli tretji poraz. Drugi tekač, ki zasluži posebno omembo, pa je Chris Johnson (Tennessee Titans). Že skoraj pozabljeni zvezdnik je eksplodiral s 195 jardi in dvema "touchdownoma". S 35:34 so premagali Buffalo Bills.

Ne spreglejte