Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
29. 12. 2012,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 29. 12. 2012, 11.08

8 let

Zadnji krog: pet ekip za zadnji dve mesti v končnici

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Branilci naslova Giants, pa njihovi divizijski rivali Redskins in Cowboys ter Bears in Vikings so pred zadnjim krogom lige NFL v igri za preostali dve mesti v končnici.

Z divizijskimi obračuni se končuje redni del sezone profesionalne lige ameriškega nogometa NFL. Deset moštev ima končnico že zagotovljeno, za preostali dve mesti pa igra še pet ekip. Washington Redskins (9-6) in Dallas Cowboys (8-7) se bodo za divizijski naslov in s tem za napredovanje pomerili med sabo. Za favorita veljajo Redskins, ki so dobili zadnjih šest tekem, zmagali pa so tudi prvi letošnji obračun s Cowboys. Robert Griffin III. in soigralci se lahko v končnico uvrstijo tudi v primeru poraza (kot t. i. "wild card"), a le v primeru, če izgubijo tako Minnesota Vikings (9-6) kot Chicago Bears (9-6).

Teoretično se lahko naprej uvrstitvijo tudi zmagovalci zadnjega Super Bowla, New York Giants. A za "wild card" morajo premagati Philadelphio Eagles (4-11), obenem pa morajo izgubiti Dallas, Chicago in Minnesota. Velikanom se je v zadnjih petih letih že dvakrat uspelo skozi šivankino uho uvrstitvi v končnico, nakar so obakrat dvignili Lombardijev pokal. A v zadnjih dveh mesecih je njihova forma strmo padla - izgubili so pet od zadnjih sedmih tekem.

Rekord Petersona morda, končnica težko

"Wild card" bi lahko pripadel tudi Vikingsom. Minnesoto naprej vodi zmaga nad zmagovalci divizije Green Bay Packers (11-4). Že res, da imajo slednji že zagotovljeno končnico, a v želji, da se uvrstijo neposredno v konferenčni finale, bodo tudi v 17. krogu igrali na polno in zato veljajo za favorita te tekme. Vikingsom bo torej zelo težko. Bomo pa to tekmo pozorno spremljali tudi zaradi Adriana Petersona. Tekač Vikingov potrebuje 208 jardov za nov rekord v dobljenih jardih v eni sezoni. Ta je za zdaj last Erica Dickersona iz leta 1984 (2.105 jardov). Za večino tekačev v ligi je 208 jardov na eni tekmi misija nemogoče (več kot 100 je že odličen dosežek), a Peterson ni kdorkoli. V zadnjih dveh mescih mu je prek 200 jardov uspelo že dvakrat.

Lažje delo kot Vikingse čaka Bearse, ki v drugo tekmi divizije NFC sever igrajo z Detroit Lions (4-11). A zmaga jih v končnico pelje, le v primeru poraza Minnesote. Njihova prva naloga bo ustaviti lovilca Levov Calvina Johnsona, ki je že prejšnji teden podrl rekord v številu ujetih jardov v eni sezoni, zdaj jih potrebuje še 108, da preseže magičnih 2.000 jardov.

Vse tekme zadnjega, 17. kroga oziroma tedna se igrajo v noči z nedelje na soboto po srednjeevropskem času.

Ne spreglejte