Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 10. 2019,
9.29

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Washington Nationals

Četrtek, 31. 10. 2019, 9.29

4 leta, 5 mesecev

Washington z novim preobratom do prvega naslova v ligi MLB

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Washington Nationals | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Moštvo Washington Nationals je z zmago s 6:2 nad Houston Astros na odločilni sedmi tekmi finala ameriške baseballske lige MLB osvojilo prvi naslov v zgodovini. Finalno serijo so zaznamovali številni preobrati, tudi na zadnji tekmi je Washington ujel zaostanek z 0:2, zmage na vseh tekmah pa so na koncu pripadle gostujočim ekipam.

Ekipi iz prestolnice ZDA je s četrto zmago serije v Houstonu uspelo veliko presenečenje, saj je Houston po 107 zmagah v rednem delu veljal za velikega favorita finala.

Odločilna je bila sedma izmenjava tekme, ko je napadu Nationals uspelo priti do treh točk in do vodstva po zaostanku z 0:2. To je nato gostujoča ekipa povečala že v naslednji izmenjavi s še eno točko, v zadnji izmenjavi pa dodala še dve ob uspešni obrambi za končno zmago.

Pri Washingtonu je šlo za za znan scenarij, saj je moštvo vso sezono uprizarjalo preobrate. V rednem delu je po uvodu sezone z izkupičkom 19:31 nato zabeležilo 74 zmag na naslednjih 112 tekmah, v končnici pa mu je uspel povratek po zaostanku tako z Milwaukeejem v seriji wild card kot tudi Los Angeles Dodgers v divizijskem finalu.

Tudi v finalni seriji se je Washington, ki še nikdar prej v svoji 50-letni zgodovini (leta 2005 se je preselil iz Montreala v Washington) ni šel dlje od četrtfinala lige, moral izkopati iz luknje. Po zmagah na uvodnih tekmah v Houstonu je izgubil vse tri domače tekme in se vrnili v Houston z zaostankom 2:3, kjer pa mu je vendarle uspel veliki met.

Tako se je prvič v zgodovini lig MLB zgodilo, da je na vsaki tekmi finale serije zmagalo gostujoče moštvo, kar bo tudi širše zapisano kot mejnik v ameriških poklicnih ligah, v katerih se finalne serije igrajo na štiri dobljene tekme.

Houston Astros
Sportal Finale MLB po zmagi Houstona povsem izenačen
Ne spreglejte