SiolNET. Sportal Drugi športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
novi pregledi vzorcev

Wada od Rusov zahteva vpogled v podatke

0,02

termometer

Wada |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Svetovna protidopinška agencija (Wada) zahteva od ruske protidopinške agencije (Rusada), da ji omogoči dostop in vpogled v datoteko moskovskega laboratorija, ki je znova dobil licenco za delo. To licenco lahko Wada znova prekliče, če ruske oblasti ne bodo sodelovale.

Glavni preiskovalec Wade, nekdanji kriminalist Günter Younger, je v pogovoru za sobotno izdajo Tageszeitunga TZ opozoril, da od Rusije pričakujejo, da bo upoštevala vse pogoje, torej tudi vpogled preiskovalcem Wade v datoteko moskovskega laboratorija. "Če se to ne bo zgodilo, pričakujem, da jih bodo znova doletele hitre sankcije ter nova prepoved, na podlagi novih pravil," je razkril Younger.

9.000 vzorcev bi radi spet pregledali 

"Zadeva se nanaša na 9000 vzorcev, ki bi jih radi vnovič pregledali. Ampak seveda to ne pomeni, da imamo prav toliko odprtih dopinških primerov," je še dodal Younger.

Wada je kljub mednarodnim kritikam podprla Rusado, ki je septembra po sestanku na Sejšelih vnovič dobila dovoljenje za delo. Pogoji so strogi, Wada zahteva tudi dostop do vseh podatkov za svoje preiskovalce, sicer lahko Rusom, ti so bili tri leta izključeni, status vnovič odvzame. Younger trdi, da je prav nemoten dostop za preiskovalce odločilen pri statusu Rusade, zato ni razloga, da bi se status ruskega laboratorija spremenil.

Preberite še:

Wada Sportal Wada odvzela akreditacijo laboratoriju v Lizboni Kanada zastava Sportal Tudi Kanada tarča ruskega kibernetskega napada

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin