Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 12. 2011,
11.34

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mateja Pintar Pustovrh

Petek, 16. 12. 2011, 11.34

5 let, 7 mesecev

Vrhunec doživela v Splitu, v London po medaljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mateja Pintar, dvakratna dobitnica paraolimpijske kolajne v namiznem tenisu, je zadovoljna z minulo sezono, vse misli pa so že uprte v leto 2012 in paraolimpijske igre (POI) v Londonu.

Njen glavni cilj na paraolimpijskih igrah (POI) v Londonu je posamična kolajna. V Atenah (2004) je osvojila zlato, v Pekingu (2008) pa bronasto paraolimpijsko odličje. Za krono letošnje sezone šteje priznanje Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja, ki jo je skupaj s soigralko Andrejo Dolinar proglasil za najboljšo žensko ekipo leta 2011. "V minuli sezoni sem dosegla oba osnovna cilja - izpolnitev paraolimpijske norme in posamična kolajna na evropskem prvenstvu -, tako da sem s tega vidika zadovoljna. Nekoliko manj pa z igro in formo, kar pripisujem še vedno ne odpravljeni poškodbi roke, ki je bila zame zagotovo največji minus preteklega leta," o sezoni pravi Mateja Pintar, kot vrhunec pa izpostavlja evropsko prvenstvo konec oktobra v Splitu, kjer je v ekipni konkurenci skupaj z Andrejo Dolinar osvojila bron. Ta uspeh je bil, kot rečeno, nagrajen tudi s priznanjem Zveze za šport invalidov Slovenije.

Želja za naprej pa je povezana predvsem z dokončno sanacijo poškodovane roke. "Od tega je v veliki meri odvisna tudi postavitev ciljev. Seveda pa si želim tudi čim višje pozicije na svetovni jakostni lestvici pred POI in predvsem dober nastop v Londonu." Paraolimpijska sezona je seveda nadvse pomembna, zato aktivnosti ne bo manjkalo. "Nastopila bom na nekaj Pro Tour turnirjih, verjetno tudi na zadnji tekmi pred POI, ki bo junija v Franciji. Vsi ti turnirji bodo že del priprav in testiranja forme pred Londonom. Do sedaj so se za zelo uspešne izkazale vsakoletne mednarodne priprave v Laškem, ki se jih tudi v naslednjem letu nameravam udeležiti, računamo tudi na nadaljnje sodelovanje z reprezentancama Hrvaške in Velike Britanije," še dodaja Mateja, ki bo nastopila že na tretjih POI.

"Od POI v Atenah je bil v vseh pogledih igre in športa invalidov narejen velik korak naprej, tako po udeležbi, profesionalizaciji in prepoznavnosti. Seveda pa si športniki želimo, da bi ta proces potekal še hitreje, in na žalost smo, kar se tega tiče, v Sloveniji v primerjavi z ostalimi precej v zaostanku. Tako so POI v Londonu nova priložnost, da opozorimo nase," nadaljuje Pintarjeva in za konec pravi: "Glede na to, da sem se s preteklih dveh olimpijad vrnila z medaljama, si seveda tudi v Londonu želim poseči po najvišjih mestih. Moj glavni cilj je vsekakor posamična medalja, so pa pričakovanja precej odvisna od tega, ali bom uspela odpraviti težave z roko in izvesti načrtovani program priprav in tekmovanj."

Ne spreglejte