Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 12. 2008,
11.48

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 9. 12. 2008, 11.48

8 let, 2 meseca

Vozovnica za finale dveh sezon tudi Bertonclju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sašo Bertoncelj je prejel veselo novico, da bo tudi on lahko nastopil na velikem finalu svetovnega pokala dveh sezon Mednarodne gimnastične zveze (FIG), ki bo konec tedna v Madridu.

V Španiji se bo kot številka 1 z lestvice FIG na drogu predstavil tudi Aljaž Pegan, Mitja Petkovšek pa je nastop zaradi poškodbe odpovedal.

Medtem ko se izkušeni gimnastični as, 34-letni Aljaž Pegan že nekaj časa uspešno pripravlja na svoj vrhunec sezone, ko bo konec tedna na drogu skušal zmagati tudi na velikem finalu svetovnega pokala - v Madridu bo nastopilo le po najboljših osem telovadcev in telovadk na posameznem orodju v minulih dveh sezonah (2006/07, 2007/08) -, pa je njegovega deset let mlajšega reprezentančnega kolega Saša Bertonclja zjutraj prijetno presenetilo obvestilo iz Mednarodne gimnastične zveze (FIG), da si je na svojem paradnem orodju konju z ročaji pritelovadil vstopnico za nastop na velikem finalu.

Mislil je, da je šala

"Noro, noro! Ko me je pred slabo uro poklical trener (Sebastijan Piletič) in mi sporočil veselo novico, sem sprva mislil, da se šali in kar nisem mogel verjeti, da je res. Tako zelo sem se vso sezono trudil, trdo delal in stremel k temu cilju, na koncu pa mi je zaradi smole na nekaj tekmah vse skupaj padlo v vodo, da sem zdaj toliko bolj navdušen," je veselo novico komentiral 24-letni telovadec Narodnega doma, ki je bil po velikem razočaranju na novembrskem svetovnem pokalu v Stuttgartu, ko je zaradi sodniške napake ostal brez finala (vknjižil je še eno deveto mesto), povsem potrt in se je veselil konca sezone: "Res sem bil neznansko razočaran, saj še nikoli nisem tako trdo in veliko treniral kot letos."

A k sreči je minuli konec tedna moral nastopiti še na državnem prvenstvu, tako da je še vedno dobro pripravljen. "Čeprav se na državno prvenstvo nisem posebej pripravljal, pa sem očitno zadržal formo. Sestavo na konju z ročaji z izhodiščem 16,5 točke bom skušal prikazati čim bolje, s preostalim se ne bom obremenjeval. Morda to, da te dni nisem toliko treniral, niti ni tako slabo, saj sem se končno malo spočil, forma pa očitno ni padla, bolj le motivacija. A te imam zdaj na pretek," se je smejalo Škofjeločanu, ki je tako tik pred zdajci ujel vlak za prestižni finale dveh sezon.

Na trening z največjim veseljem

"Zdaj pa grem na trening. In to z največjim veseljem," je pogovor dobre volje sklenil Bertoncelj, za katerega bo nastop v Madridu (13. in 14. decembra) nedvomno krona kariere.

Že pred časom pa je nastop v španski prestolnici zaradi poškodbe prsta odpovedal Mitja Petkovšek, čeprav je novembra postal prvi v zgodovini točkovanja svetovnega pokala Mednarodne gimnastične zveze (FIG), ki je na lestvici na katerem koli orodju zbral preko 1000 točk. Petkovšek, svetovni in evropski prvak, ima na prvem mestu kar 1016,34 točke, o njegovi prevladi na bradlji pa dovolj zgovorno priča dejstvo, da ima njegov najbližji zasledovalec na lestvici Francoz Yann Cucherat "zgolj" 461,56 točke na drugem mestu, tretji pa je olimpijski prvak Kitajec Li Xiaopeng (453,05).

Ne spreglejte