Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 1. 2019,
16.07

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

Natisni članek

Bellator Fedor Emelianenko Ryan Bader

Nedelja, 27. 1. 2019, 16.07

5 let, 2 meseca

Bellator 214

Veliki Fjodor Emeljanenko pokošen v vsega 35 sekundah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22
Fedor Emelianenko vs Ryan Bader | Ryan Bader je prvi prvak v dveh kategorijah v Bellatorju. | Foto Reuters

Ryan Bader je prvi prvak v dveh kategorijah v Bellatorju.

Foto: Reuters

Legendarni ruski borec v mešanih borilnih veščinah Fjodor Emeljanenko, ki mu pravijo tudi zadnji cesar, je na turnirju Bellator 214 v Ingelwoodu v ZDA izgubil dvoboj težke kategorije z Američanom Ryanom Baderjem. Ta je velikega Rusa nokavtiral v 35 sekundah, Emeljanenko je padel po prvem resnem udarcu.

Bader je Fjodorja položil s silovitim levim krošejem, sploh prvim udarcem, ki ga je sprožil v dvoboju za naslov prvaka težke kategorije. 35-letni Američan je tako postal prvi prvak v dveh težnostnih kategorijah v organizaciji Bellator, pas prvaka ima namreč tudi v lahki težki kategoriji.

"Imel sem res dober večer," se je po zmagi smejalo 35-letnemu Američanu. "Fjodor ima slavno kariero, je eden najboljših borcev vseh časov. Zelo ga spoštujem in v veliko čast mi je bilo, da sem se lahko boril z njim," je dodal.

Včasih strah in trepet, danes ...

Fjodor je bil nekoč strah in trepet borilnih ringov po svetu, veljal je za enega najboljših MMA-borcev na planetu, v japonski organizaciji Pride je pometal z vsemi tekmeci, naslov prvaka je ubranil tako proti hrvaškemu asu Mirku Filipoviću - Cro Copu kot tudi proti brazilskemu orjaku Antoniu Rodrigu Nogeiri - Minotavru. Kos mu niso bili niti Semmy Schilt, Mark Hunt, Kevin Randelman, Gary Goodridge …

Fjodor Emeljanenko se je na tleh znašel že po prvem prejetem udarcu. | Foto: Reuters Fjodor Emeljanenko se je na tleh znašel že po prvem prejetem udarcu. Foto: Reuters

Fjodor je imel do konca leta 2009, ko je prestopil v Strikeforce, na računu 31 zmag in le en poraz, a to statistiko je v zadnjem desetletju nekoliko pokvaril. V Strikeforceu je prvi dvoboj z Brettom Rogersom dobil, nato je izgubil trikrat zapored, proti Brazilcema Fabriciu Werdumu in Antoniu Silvi ter Američanu Danu Hendersonu. Na zmagovito pot je spet stopil na turnirjih v domači Rusiji in na Japonskem, kjer je od leta 2011 do leta 2016 dosegel pet zmag, nato so ga zvabili v Bellator.

Slavni Rus je doživel šesti poraz v profesionalni MMA-karieri. | Foto: Reuters Slavni Rus je doživel šesti poraz v profesionalni MMA-karieri. Foto: Reuters

V prvem dvoboju v organizaciji Bellator je Emeljanenko izgubil proti Američanu Mattu Mitrionu, nato pa premagal njegova rojaka Franka Mira in Chaela Sonnena ter si s tem prislužil priložnost za spopad z Baderjem za naslov prvaka težke kategorije. Danes ima 42-letni ruski zvezdnik v MMA-statistiki 38 zmag in šest porazov.

Preberite še:

Neja Uranič
Sportal Bojevita slovenska najstnica proti Iranki z vzdevkom Demon #video
Sportal Komu šampionski pas? Albanec sporoča Hrvatu, da bo hitro padel #video
WFC Trening
Sportal Legenda pred spopadom generacij: Mariborčani so malo bolj trdi od Ljubljančanov #video
Sportal Povedal zgodbo, ki je Slovenija ne pozna: Tega ne ve nihče #video
Sportal Neustavljiva Brazilka v manj kot minuti opravila še z rojakinjo #video
Ne spreglejte