Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2023,
10.36

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

slovenska vaterpolska reprezentanca Mirko Vičević vaterpolo

Ponedeljek, 11. 12. 2023, 10.36

4 mesece, 3 tedne

Novi selektor na prvi izbor poklical igralce, na katere je v preteklosti računal že njegov predhodnik

Vaterpolisti začenjajo priprave na evropsko prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Slovenska vaterpolo reprezentanca | Slovenska vaterpolska reprezentanca začenja priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bo med 4. in 16. januarjem gostila Hrvaška.  | Foto Tit Košir

Slovenska vaterpolska reprezentanca začenja priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bo med 4. in 16. januarjem gostila Hrvaška.

Foto: Tit Košir

Slovenska vaterpolska reprezentanca se bo danes v Kranju zbrala na pripravah za evropsko prvenstvo, ki bo od 4. do 16. januarja na Hrvaškem. Novi selektor slovenskih vaterpolistov Mirko Vičević je na prvi zbor poklical igralce, na katere je v kvalifikacijah za EP računal že njegov predhodnik Krištof Štromajer.

V soboto so vaterpolisti Triglava na povratni četrtfinalni tekmi pokala challenger dosegli svoj cilj in se zanesljivo uvrstili v polfinale, tekmo pa je iz domačega Kotorja pozorno spremljal tudi novi selektor Mirko Vičević, saj bodo jedro slovenske reprezentance na EP tvorili kranjski vaterpolisti. Zadovoljen je bil s tremi četrtinami, ne pa tudi z zadnjo, ki so jo Kranjčani po nepotrebnem visoko izgubili.

"Seznam je enak, kot ga je v kvalifikacijah uporabil že Štromajer, ki ima nemalo zaslug, da se je Slovenija uvrstila na evropsko prvenstvo. Tudi to je eden od razlogov, zakaj ga nisem spreminjal, sva se pa srečala prejšnji teden v Kranju. Dolgo se poznava, odlično komunicirava in veliko mi je že pomagal. Prepričan sem, da bo, kolikor bo lahko, pomagal tudi v prihodnje, da bomo vsi skupaj dosegli čim boljši rezultat na prvenstvu," je pred prihodom za spletno stran zveze dejal Vičević, ki mu bosta pri delu z reprezentanti pomagala Marko Gostić in Teo Galić.

S kranjskimi vaterpolisti in drugimi reprezentančnimi kandidati se je selektor srečal že pred tednom dni na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala oziroma turnirju lige AWL. "Manjkala sta kapetan Jaša Kadivec, ki je imel obveznosti s Primorjem, in Vukašin Stefanović, ki sta prav tako na tem seznamu. Igralcem sem povedal, da nisem čarovnik ali kakšen diktator. Pomembno bo, da bodo igralci razumeli, da je to naše skupno delo, ki ga moramo opravljati z zadovoljstvom. Če bomo resnično sodelovali in dali vse od sebe, se lahko nadejamo tudi rezultata."

Slovenske vaterpoliste čaka tudi nekaj pripravljalnih tekem. Prva bo na sporedu že v petek, ko se bodo pomerili z zagrebško Mladostjo, pred božičem bodo odšli še na Reko, kjer jih čaka tekma s Primorjem.

vaterpolo žogo splošna | Foto: Matic Prevc/STA Foto: Matic Prevc/STA

"To je za zdaj dogovorjeno in ob tej priložnosti bi se rad zahvalil Damirju Vinceku, trenerju Mladosti, in Igorju Hiniću, trenerju Primorja, ki sta takoj našla termin ter izrazila željo, da bi bili njuni ekipi naša pripravljalna partnerja. Iščemo še tekmeca za uradno tekmo pred novim letom, ki bi bila nekakšna generalka pred odhodom v Dubrovnik. Ena od možnosti je Izrael, ki je na pripravah v Srbiji in na Hrvaškem," je še pojasnil Vičević.

Slovenija bo prvi del EP igrala v Dubrovniku. V skupini D bo njen prvi nasprotnik Slovaška, s katero bodo Slovenci igrali 5. januarja ob 17.45. Po dnevu odmora se bodo slovenski vaterpolisti, prav tako ob 17.45, pomerili z Romunijo, na zadnji tekmi skupinskega dela tekmovanj jih 9. januarja ob 20.15 čaka še Nizozemska.

Za slovenske vaterpoliste bo to peti nastop na EP po turnirjih v Italiji leta 1999, Kranju leta 2003, Srbiji leta 2006 in na Hrvaškem leta 2022.

Na seznamu reprezentance so:
- vratarji: Jure Beton, Nejc Osel (oba Triglav), Gašper Žurbi (Ljubljana Slovan);
- igralci: Jaša Lah, Juš Vončina, Jan Justin, Aleksander Paunovič, Nikola Rajlić, Aljaž Troppan, Dejan Gostić, Benjamin Popović, Andraž Pušavec, Aleksander Cerar (vsi Triglav), Matija Bernard Čanč, Vukašin Stefanović, Enej Potočnik (vsi Ljubljana Slovan), Tim Kačič, Jurij Seljak, Aljaž Pevec (vsi Branik Maribor) in Jaša Kadivec (Primorje, Hrvaška).

Ne spreglejte