Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 9. 2014,
18.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boštjan Maček Rajmond Debevec

Sreda, 10. 9. 2014, 18.15

8 let

Varga svetovni prvak, Maček obžaloval zgrešeni strel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovak Erik Varga je na SP v Granadi osvojil zlato kolajno v trapu. V razstreljevanju za zlato kolajno je bil boljši od Britanca Edvarda Linga, bron je osvojil sloviti Italijan Giovanni Pellielo.

Boštjan Maček, nosilec bronastega odličja z evropskega prvenstva v Beogradu leta 2011 in sredozemski prvak iz Pescare leta 2009 ter sedmi z olimpijskih iger pred dvema letoma v Londonu, je bil med najbolj resnimi kandidati za uvrstitev v finale, v izostreni in zelo izenačeni konkurenci pa je v današnji zadnji seriji zadel 24 letečih tarč in tekmo končal na 21. mestu.

Na zahtevnem in razgibanem strelišču – v ozadju treh strelnih mest je bila jama, na dveh hrib, tekmovalce pa je tako kot njihovim kolegom z malokalibrskim orožjem strelske nastope dodatno otežil še zelo spremenljiv veter – je Mačka pokopal zgrešeni 15. strel v zadnji seriji. Prekmurec kljub močni želji po uvrstitvi v finale ni bil razočaran nad svojimi predstavami v Andaluziji, kjer je nazadnje nastopil leta 2007.

Maček zadovoljen s predstavami

"Moji nastopi v Granadi so me povsem zadovoljili. V šestih dneh, če poleg tekmovalnih dni računam še tridnevne treninge, so bile moje predstave zelo stalne, na tukajšnjem strelišču se nisem spustil pod 24 zadetkov, kar se mi še ni zgodilo. Žal mi je zgrešenega strela v zadnji seriji, a takšen je moj šport. Ne glede na vse 122 zadetkov sploh ni slab rezultat," je dejal Maček, ki je v tej sezoni nastopil le na eni tekmi za svetovni pokal v ameriškem Tucsonu, v prihodnjem letu pa bo njegov urnik veliko bolj natrpan s tekmovanji, saj si močno želi še drugega nastopa na poletnih olimpijskih igrah čez dve leti v Riu de Janeiru.

Povratnik izenačil osebni rekord

Povratnik na veliko sceno Denis Vatovec je zadel 119 letečih tarč in zasedel 58. mesto, Matija Mlinarič pa je s 114 zadetki osvojil 103. mesto. Slovenija je v ekipni konkurenci izenačila državni rekord (355) in osvojila 16. mesto. Zmagala je Italija (368) pred Kuvajtom (367) in Češko (365). V mladinski konkurenci v trapu je Kristian Geč zadel 107 letečih tarč in zasedel 52. mesto, Tilen Kos Šturm pa je bil z zadetkom manj za dve mesti slabši.

"Po štiriletnem premoru sem se vrnil na strelsko sceno, v Granadi pa sem izenačil osebni rekord na velikih tekmovanjih. Zadovoljen sem z izidom, ob boljšem zdravju in kančku športne sreče bi bil lahko moj izkupiček še boljši," je dejal Vatovec, ki je bil danes praktično brez glasu in je imel zavoljo tega že velike težave s klicanjem glinastega goloba. Najmlajši član v slovenski reprezentanci Mlinarič je tekmo končal v zadnji tretjini nastopajočih, po tekmi pa je dejal: "Težave sem imel že na treningih, na tem izjemno zahtevnem strelišču se preprosto nisem znašel."

Preživel le zimzeleni Debevec

Za tekmovalce z zračnim in malokalibrskim orožjem so iz leta v leto vse bolj brutalne eliminacije, današnje moške v disciplini malokalibrska puška leže je od treh slovenskih strelcev "preživel" le Rajmond Debevec, ki je zadel 619,7 kroga in v drugi skupini zasedel 17. mesto. Izpadla sta Robert Markoja, ki je v prvi skupini s 619,8 kroga zasedel 23. mesto, medtem ko je Mitja Kočevar v tretji eliminacijski skupini osvojil 45. mesto (598,2).

Četrti tekmovalni dan na svetovnem prvenstvu v strelstvu v Granadi bosta slovenske barve zastopala Debevec na tekmi z malokalibrsko puško leže in Kevin Venta z zračno pištolo. V eliminacijah z malokalibrsko puško v trojnem položaju bo nastopila Živa Dvoršak, v mladinski konkurenci pa se bo predstavil Sašo Stojak z zračno pištolo.

Ne spreglejte