SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V soboto v Murski Soboti rokoborski spektakel

3

termometer

V Murski Soboti se bo v dvorani III. Osnovne šole v soboto, 7. marca, odvijal že 14. Grand Prix Slovenije v rokoborbi, na katerem se bodo predstavili tekmovalci iz sedemnajstih držav.

92 tekmovalcev, 17 držav

''Moram povedati, da smo si v teh letih nabrali izkušnje in pridobili ime, da nas druge države, katere pri nas še niso nastopale, spoštujejo. Od lanskoletnih štirinajstih držav smo letos prišli na sedemnajst nastopajočih držav. Naše delo se je na nek način pokazalo, da je uspešno in v takšnem žaru bomo delali še naprej,'' je povedal predsednik rokoborskega društva Sobota Jožef Kranjec in dodal, da je tudi število tekmovalcev iz leta v leto večje in da je tudi kakovostnejša zasedba, saj bodo sodelovali udeleženci in tudi zmagovalci olimpijskih iger, svetovnih ter evropskih prvenstev, prvič tudi Rusi.

Med drugim bodo poleg Rusije nastopile še reprezentance ZDA, Ukrajine, Litve, Slovaške, Češke, Avstrije, Srbije, Hrvaške, Madžarske, Albanije, Portugalske, Norveške, Izraela ter seveda tudi Slovenija. ''To je samo dokaz, da smo dobri organizatorji in da naš turnir pridobiva na kvaliteti. To je tudi ena od zadnjih preizkušenj pred Evropskim prvenstvom, ki bo 31. marca do 5. aprila v Litvi, zato je izbrani termin ustrezen in bodo prišle reprezentance z najboljšimi tekmovalci,'' pravi Stanislav Šernek, vodja tekmovanja in sekretar Rokoborske zveze Slovenije. Najštevilčnejši na turnirju bodo Američani z enajstimi tekmovalci, sledijo Čehi z desetimi tekmovalci, Hrvatov bo osem, Ukrajincev in Madžarov sedem, Litve in Slovenije šest, ter ostale države s štirimi ali tremi nastopajočimi.

Šest Slovencev

Slovenske barve bodo zastopali v kategoriji do 60 kilogramov Žiga Pepel, do 66 kilogramov Aljaž Wagner, do 74 kilogramov Timotej Trbulin in Jure Kuhar, do 84 kilogramov Dejan Šernek in do 96 kilogramov Niko Horvat. ''Seveda že sedaj ne iščemo izgovorov, ampak našim domačih tekmovalcem bo letos zelo težko poseči po najboljših uvrstitvah, saj bosta imela glavna aduta Jure Kuhar in Dejan Šernek v svoji kategoriji minimalno po 15 ali 16 vrhunskih rokoborcev. Zato se zavedamo, da bo težko narediti vidnejši rezultat, ampak smo optimisti in pričakujemo vsaj eno medaljo, kar bi bilo za nas v tako močni konkurenci zelo velik uspeh,'' pravi Šernek. Glavno tekmovanje v letošnjem letu bo za slovensko reprezentanco Sredozemske igre v Pescari, kjer naj bi nastopila vsaj dva tekmovalca.

Že danes bo pestro

Že danes v Mursko Soboto prispe reprezentanca ZDA, ki jih vodi nekdanji olimpijski prvak Miomir Petković in bo tukaj imela treninge s slovenskimi in hrvaškimi tekmovalci.

V četrtek prideta litvanska in ukrajinska delegacija, vse ostale reprezentance pa prispejo v petek, ko je tudi tehnični del turnirja. To pomeni prijave, medicinska kontrola, tehtanje, sodniški seminar in tehnična konferenca, na kateri bodo znane vse podrobnosti za sobotno tekmovanje. Glavni sodnik na turnirju bo Romun Ovidiu Lazar, mednarodni sodnik olimpijske kategorije, ki bo odgovoren za potek turnirja in bo vodil seminar za sodnike.

Vstop prost

Tekmovanje se bo odvijalo v dvorani III. Osnovne šole v Murski Soboti v soboto, 7. marca in sicer od 8.30 do 13.00 predtekmovanje, od 14.30 do 15.00 bo svečana otvoritev s prihodom vseh reprezentanc in manjšim programom, od 15.30 naprej bodo najprej borbe v repasažu, borbe za bronaste kolajne, okrog 18. ure pa še sedem finalnih dvobojev in na koncu podelitev medalj, vstop je prost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin