SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Riu de Janeiru so odprli novo slalomsko progo

1

termometer

Manj kot leto dni nas še loči od olimpijskih iger v Riu de Janeiru, zato so priprave na največji športni dogodek leta v polnem teku.

Šprinterji na mirnih vodah so imeli testno tekmo pred OI v središču mesta že septembra, slalomiste pa prvi stik z brzicami v deželi sambe čaka ob koncu novembra. Proga je zgrajena, uradno pa so jo odprli pretekli torek. Slalomska proga, ki bo gostila preizkušnjo na olimpijskih igrah, nima tako centralne lokacije kot šprintersko prizorišče na jezeru Rodrigo de Freitas ob vznožju znamenitega Corcovada, na katerem stoji tudi kip Kristusa Odrešenika. Proga je namreč del X-parka, ki leži v kar oddaljenem predelu Deodoro, kjer bodo poleg slaloma na divjih vodah potekale še olimpijske preizkušnje v košarki, sabljanju, modernem peteroboju, ragbiju, hokeju na travi, konjeništvu, strelstvu, BMX-u in gorskem kolesarstvu. Podobno kot olimpijska proga v Londonu bo nov kajakaški objekt po koncu olimpijskih iger namenjen komercialnim dejavnostim.

Proga je svojo podobo dobila že pred časom, v torek pa so po njej spustili tudi vodo, za kar je na uradnem odprtju poskrbel župan Ria de Janeira Eduardo Paes. "To športno prizorišče je bilo verjetno največji izziv olimpijskih iger in zdaj lahko potrdimo, da smo ga izpolnili. Kot lahko vsi vidite, je bila ta gradnja najbolj zahtevna izmed vseh v Deodoru. Z velikim zadovoljstvom vidimo, da je proga povsem pripravljena," je ob tem dejal Paes. Slalomisti bodo progo preizkusili ob koncu novembra, ko bo potekal prvi termin treningov, prav tako pa bodo med 26. in 29. novembrom tam organizirali testno tekmovanje. Po pričakovanjih bo na tem tekmovanju nastopilo približno 250 tekmovalcev in tekmovalk iz 40 držav.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin