SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V reprezentanci za Izrael še Šeglova

2

termometer

Slovenska plavalna reprezentanca ima še eno novo članico. Ekipi za decembrsko evropsko prvenstvo v Izraelu se je danes na mitingu v Zagrebu pridružila še 14-letna Ravenčanka Janja Šegel.

Na 200 m prosto je bila z osebnim rekordom 1:57,43 najboljša Radovljičanka Anja Klinar, Šeglova pa je z 1:58,11 izpolnila člansko normo selektorja Mihe Potočnika in obenem dosegla nov kadetski rekord. Slovensko slavje v hrvaški prestolnici je s tretjim mestom dopolnila Velenjčanka Nastja Govejšek z 1:59,87.

"Pravkar sem z višinskih priprav. Že lani sem videla, da mi to pomaga in vedela sem, da mi gre dobro. Seveda sem si potiho normo želela, a v resnici je še nisem pričakovala. Na tekmi mi je šlo dobro. Prvih 100 metrov sem se dobro držala Klinarjeve, vedela sem, da je močnejša, da bo šla naprej, a vseeno je bilo lažje plavati, saj te močna tekmica potegne naprej. Presrečna sem," je po nastopu in skoraj štiri sekunde izboljšanem osebnem rekordu povedala Šeglova, ki je s 26,85 dosegla še osebni in kadetski rekord na 50 m prosto, kjer je predse spustila le Celjanko Anemari Košak (25,49), tretja je bila Nika Bizjak iz Krškega.

Njena klubska kolegica Janja Jamšek, nosilka štirih medalj iz Gruzije, pa je z 2:11,62 na 200 m hrbtno tesno zgrešila decembrsko pot na Bližnji vzhod. Odličen izid je zadostoval za nov slovenski kadetski rekord in zmago na tekmi. "Janja Šegel je bolj ali manj plavala optimalno. Seveda se vedno da kaj popraviti in tudi v današnjem nastopu so rezerve, kar je le pozitivno, saj ta tekma vendarle ni vrh sezone, seveda pa je bil današnji nastop eden od ciljev. Žal mi je za Jamškovo, da je šesto in sedmo dolžino odplavala nekoliko počasneje kot sva načrtovala in ostala brez norme. Morda bi šlo, če bi imela ob sebi kakšno tekmovalko, da jo potegne, tako pa je prepričljivo ugnala tudi Sanjo Jovanović in sama plavala v ospredju," pa je po tekmi povedal trener Matija Medvešek.

Prijetno presenečenje je pripravila tudi mladinka Ljubljane Tara Vovk, ki je z 1:07,77 dosegla mladinski rekord na 100 m prsno, za normo za Izrael pa zaostala za 18 stotink sekunde. Med drugim je ugnala tudi slovensko rekorderko Tjašo Vozel iz kranjske Zvezde. Vovkova je bila še tretja na 200 m mešano, Klinarjeva je bila druga.

Z dosežkom 1:57,23 in zmago na 200 m delfin je nase opozoril še Radovljičan Robert Žbogar, ki je temu dodal tretje mesto na 100 m mešano. Na 100 m delfin sta bili prva in druga Govejškova in Katja Hajdinjak iz ljubljanske Olimpije, na 400 m mešano je zmagal plavalec Olimpije David Mihalič. Med Slovenci je Ava Schollmayer osvojila bron na 50 m hrbtno, na 200 m prsno sta bila Aljaž Kerč in Nejc Šimenko drugi in tretji, Mariborčan Martin Bau pa je bil drugi na 400 m prosto, kjer ga je ugnal Srb Vuk Čelić, ki trenira pri kranjski Zvezdi. "Reprezentanti tako v Zagrebu kot v Zrenjaninu kažejo zelo dobro formo. Če bo šlo tako navzgor do EP, ga lahko z veseljem pričakujemo," pa je sobotno plavalno dogajanje strnil selektor Miha Potočnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin