Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 5. 2009,
19.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 11. 5. 2009, 19.45

8 let

V reprezentanci naposled tudi "Grk" Urnaut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska odbojkarska reprezentanca je postala močnejša še za Tineta Urnauta, ki se je nedavno s soigralci Olympiacosa veselil naslova grškega prvaka.

Z izbrano vrsto že trenira tudi Dejan Vinčič, ki je uvodni del priprav izpustil zaradi bolezni, danes pa je podpisal pogodbo z aktualnimi prvaki – moštvom ACH Volleyja. Vidu Jakopinu, s katerim bosta v prihodnji sezoni igrala skupaj, pa poškodba kolena še onemogoča, da bi se priključil reprezentanci.

Največ težav na mestu sprejemalca

Poškodbe so že v preteklosti redčile slovensko izbrano vrsto in tudi tokrat ima selektor Gregor Hribar nekaj težav. "Vid Jakopin se bo reprezentanci najverjetneje pridružil po pripravah in tekmah v Srbiji, če se bo stanje z njegovo poškodbo kolena izboljšalo. Za zdaj še ni težav na mestu sprejemalca, upam le, da se težave, ki jih ima Alan Komel z mečno mišico, ne bodo poslabšale, saj bi to pomenilo izostanek dveh sprejemalcev," pravi selektor Hribar. Podobno kot selektor so tudi igralci večinoma zadovoljni z dosedanjim delom priprav, opozarjajo le na dejstvo, da z ekipo ni ves čas fizioterapevt. Odgovorni na Odbojkarski zvezi Slovenije so s problemom seznanjeni in po zagotovilih generalnega sekretarja Igorja Dolinška bo fizioterapevt, ki v uvodnem delu priprav ni bil ves čas z ekipo, igralcem na voljo od odhoda v Srbijo in potem tudi v nadaljevanju.

Žoga je prišla na dnevni red

Na pripravah je trenutno 18 igralcev, z današnjim prihodom Tineta Urnauta se je to število povečalo še za enega člana. "Zaradi velikega števila igralcev imamo celo malce težav, kadar se lotimo igre ob mreži, vendar so to sladke skrbi," pravi Hribar. Da priprave potekajo po načrtih, potrjuje tudi najizkušenejši v reprezentanci Sebastijan Škorc, ki je izpustil dobršen del sezone pri ACH Volleyju: "Trenutno smo največ časa namenili telesni pripravi, žoge so bile nekaj časa še ob strani, vendar smo začeli delati tudi z njimi, saj nas že čez nekaj dni čakajo tekme z reprezentanco Srbije. Vsi vemo, kaj Srbija pomeni v svetovni odbojki in te tekme nam bodo še kako koristile. Vse je namreč podrejeno enemu cilju – da se čim bolje pripravimo in na najvišji ravni odigramo na prvem pomembnejšem tekmovanju, to pa bo konec meseca drugi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo." 35-letni libero bo z reprezentanco do konca drugega kroga kvalifikacij, medtem ko na Sredozemske igre ne bo odpotoval. Tudi zato sta na pripravah še dva prosta igralca Miha Plot in Jure Ivartnik. Slovenska moška reprezentanca bo v četrtek zjutraj odpotovala v Srbijo, po povratku pa se ekipa odpravlja še na Češko. Konec meseca izbrance selektorja Gregorja Hribarja čaka drugi krog kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu. Na Portugalskem se bodo od 27. do 31. maja merili z izbranimi vrstami Romunije, Danske, Grčije in Portugalske. V tretji krog vodijo prva tri mesta v skupini.

Ne spreglejte