Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 6. 2014,
18.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ana Velenšek

Nedelja, 15. 6. 2014, 18.24

8 let

V Podčetrtku zmagoslavje Ane Velenšek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi drugi dan tekmovanja za evropski pokal v judu v Podčetrtku je bil uspešen za slovenske borce. Na blazine je stopilo 18 Slovencev.

Z izjemnimi nastopi se je izkazala Ana Velenšek (do 78 kg), ki je kot za šalo pometla s tekmicami in prepričljivo zmagala. Resda je na tatami morala stopiti le trikrat, a je bila za vse tekmice premočna.

Judoistka celjskega kluba Z'dežele Sankaku je bila v prvem krogu prosta, v drugem je premagala Francozinjo Christelle Garry, v polfinalu Nemko Maike Ziech in v finalu Nizozemko Karen Stevenson.

"Po prvem tekmovalnem dnevu smo ostali brez zmage in to me je še bolj podžgalo, da sem nastopila zbrano in odločno. Tekmice so bile kakovostne, a sem jih kljub temu ugnala prepričljivo. Prvo mesto je dobra popotnica pred nadaljevanjem sezone, kajti že ob koncu prihodnjega tedna me čaka nastop na tekmovanju za veliko nagrado Madžarske v Budimpešti, kjer bo konkurenca še bolj zahtevna," je pojasnila Velenškova.

Čeprav je bila Velenškova danes edina, ki je med Slovenci stopila na zmagovalni oder, so tudi nekateri drugi tekmovali zelo dobro. Kar štirje, Mihael Žgank, Anka Pogačnik, Klara Apotekar in Urška Urek so izgubili odločilne dvoboje za tretje mesto in tekmovanje končali kot peti. Mihael Žgank (do 90 kg) se je po zmagah nad Britancem Matthewom Pursseyjem in Rusom Kazbekom Zakinsšijevom uvrstil v polfinale, v dvoboju za uvrstitev v finale izgubil proti Ukrajincu Vitaliju Kovtunovu in v boju za tretje mesto še proti njegovemu rojaku Kvedjanu Nabaliju.

Morala je priznati premoč Francozinji

Anka Pogačnik (do 70 kg) je bila najprej prosta, nato je izgubila proti Nemki Szandri Diedrich, a kljub temu dobila priložnost za nastop v repasažu, kjer je najprej ugnala Avstrijko Katharino Lechner, za njo Bosanko Aleksandro Samardžić, v boju za tretje mesto pa klonila proti Francozinji Karine Berger. Klara Apotekar (do 78 kg) je po zmagi nad Nemko Rahel Krause izgubila proti Nizozemki Karen Stevenson, v boju za tretje mesto pa jo je ugnala Hrvatica Ivana Maranić. Urška Urek se je v najtežji kategoriji (nad 78 kg) do petega mesta dokopala z dvema porazoma in zmago. Potem ko je bila najprej prosta, je v drugem krogu izgubila proti Rusinji Ajdani Nagorovi, v prvem repasažnem dvoboju premagala Francozinjo Anne Bairo, v boju za tretje mesto pa je morala priznati premoč Francozinji Alice Delplanque.

Mulec se je prav tako dobro boril

Dobro se je boril Tadej Mulec (do 81 kg), ki je nanizal tri zmage zapored, nato izgubil proti Rusu Astanu Lapinagovu, v repasažu pa po zmagi nad Nemcem Andreasom Buscherjem klonil proti Avstrijcu Stefanu Kuciari in zasedel sedmo mesto. Sedma je bila tudi Jožica Svečak (nad 78 kg), a je treba poudariti, da je v najtežji ženski kategoriji natopilo le osem bork. Tadej Čeh (do 81 kg) in Patrik Vojsk (do 100 kg) sta bila deveta, Gašper Jerman (do 81 kg), Narsej Lackovič, Uroš Tajhman (oba do 90 kg), Andraž Špiler, Matic Ovijač (oba do 100 kg), Vito Dragič, Marko Kapun (oba nad 100 kg), Patricija Brolih (do 70 kg) in Urška Gračner (do 78 kg) so ostali brez uvrstitev.

Na dvodnevnem tekmovanju v Podčetrtku so bili med skupno 316 tekmovalci iz 27 držav najuspešnejši judoisti Rusije s štirimi zlatimi kolajnami, dvema srebrnima in petimi bronastimi. Slovenija je bila s štirimi kolajnami šesta, ob današnji zlati kolajni Velenškove sta včeraj srebrni osvojili Petra Nareks in Tina Trstenjak, bronasto pa Adrian Gomboc.

Ne spreglejte