Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 5. 2011,
16.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Špik svetovni pokal

Sobota, 28. 5. 2011, 16.41

8 let

V Münchnu le Špik v veliki finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le veliki finale Luke Špika v skifu je slovenski izkupiček na prvi tekmi veslaškega svetovnega pokala 2011 v Münchnu. Druge posadke z nedeljskimi boji za medalje ne bodo imele ničesar.

Špik se je v bavarski prestolnici predstavil kot prerojen po daljši bolezni spomladi in se enakovredno v večjem delu proge meril s favoriziranima Nemcem Marcelom Hackerjem, ki je na koncu prepričljivo zmagal v prvem polfinalu, in Britancem Alenom Campbellom, ki je Špika prehitel šele v sami končnici. Nevarno se je približal tudi Aleksander Aleksandrov, ki nastopa za Azerbajdžan, a mu preboj med prve tri in v nedeljski finale ni uspel.

"K sreči imamo vsaj en finale. Vse kaže, da je Luka prišel k sebi. Skozi vso dirko je bil enakovreden najboljšim, jutrišnji dan pa bo pokazal, koliko so veslači že v polfinalu razkrili vse adute," je po tekmi povedal selektor slovenskih veslačev Miloš Janša. Iz drugega polfinala so se v nedeljski finale prebili Čeh Ondrej Synek, Litovec Mindaugas Griskonis in Šved Lasse Karonen.

Glede na petkova predtekmovanja so v slovenskem taboru veliko pričakovali tudi od dvojnega dvojca z izkušenim Iztokom Čopom in mladim Mariborčanom Gašperjem Fistravcem, a je bila blejsko-mariborska kombinacija s petim mestom daleč od načrtov.

"Včeraj je kazalo veliko boljše, časi so bili res dobri, danes pa zavesljaj ni bil pravi," je povedal Janša. Omenjena posadka bo tako nastopila v malem finalu, enako kot dvojni četverec z Žigo Pirihom, Alešem Zupanom, Janom Špikom in Matejem Rojcem, ki je v repasažu zasedel četrto mesto in za dve mesti zgrešil finale. "Tukaj finala niti nismo načrtovali, z nastopom pa sem lahko zelo zadovoljen, saj je bil zaostanek za uveljavljenimi posadkami Italije in Poljske vendarle majhen."

Druge tri slovenske posadke so nastope že končale. Lahki veslač Izolčan Rajko Hrvat je bil najprej peti v polfinalu, ob koncu tekmovalnega dneva pa je v malem finalu zasedel šesto mesto. Mariborčan Janez Jurše je bil v finalu C med skifisti četrti, ljubljanski lahki dvojni dvojec Matevž Malešič/Jure Cvet pa v finalu D peti.

Ne spreglejte