Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2013,
10.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 1. 2013, 10.10

8 let

V Las Vegas šest slovenskih taekwondojistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za slovenskimi reprezentanti v olimpijskem taekwondoju so letošnje prve skupne priprave. Dvanajsterica se je zbrala v Mariboru, kjer je opravila dva treninga.

Na tekmo svetovnega A pokala v Las Vegas med 19. in 23. februarjem bodo odpotovali Franka Anić, Dunja Lemajić, Jure Pantar, Gregor Pirš, Nuša Rajher in Ivan Trajković.

Selektor Miodrag Krnetić in trener Bojan Ferš sta na pripravah določila ekipo, ki bo odpotovala na tekmo svetovnega pokala. "Takšne priprave bomo izvajali enkrat do dvakrat mesečno, oziroma bo to odvisno od programa tekmovanj. V prihodnje se bomo osredotočili na skupne treninge s tujimi reprezentanti, saj je to način, s katerim lahko našim borcem omogočimo hitrejši napredek," je med enodnevnimi pripravami dejal selektor Krnetić. V dvorano JiTae so prišli tekmovalci devetih slovenskih klubov, selektor pa je nato določil ekipo svetovnega A pokala v Las Vegasu.

Glavni cilj letošnje sezone bo svetovno prvenstvo meseca julija v mehiški Puebli. Priprava nanj bosta dva turnirja, svetovna A pokala v ZDA in v Nemčiji ali na Nizozemskem, nato aprilsko odprto prvenstvo Belgije, zadnja testa pred julijskim svetovnim prvenstvom pa bosta junijsko odprto prvenstvo Avstrije in mediteranske igre v Turčiji.

"Če bom na turnirjih pred svetovnim prvenstvom uspešen, se lahko prebijem med nosilce kategorije. To pomeni, da bom imel na svetovnem prvenstvu v prvih krogih lažje premagljive nasprotnike. Da bi se na najpomembnejši del sezone dobro pripravil, sem sprejel ponudbo iz Irana, da tekmujem za njihov najboljši klub. V Teheran bom prvič odpotoval v torek in pred tekmo izpeljal nekaj testnih dvobojev. Ti mi bodo prišli še kako prav, saj imajo v klubu kar šest reprezentantov Irana," pa je načrte za naslednje dni razkril najboljši slovenski taekwondojist Ivan Trajković.

Tako kot on, tudi Nuša Rajher komaj čaka, da prične s prvimi pravimi borbami: "Smo pri koncu bazičnih priprav. Zdaj so na vrsti sparingi, sestavljanje taktike in borbe. Programa se poskušam držati kolikor se le da. Čeprav pri vadbi tehnike prihaja tudi do udarcev pod pas, me to preveč ne boli, saj se zavedam, da je to sestavni del treningov. Vse je usmerjeno proti svetovnemu prvenstvu v Mehiki. V Puebli želim pustiti kar se da dober vtis. Tudi zaradi tega treniram v Zagrebu dvakrat na dan in šest dni v tednu."

Naslednji reprezentančni zbor bo v prvi polovici februarja.

Ne spreglejte