Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2011,
18.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kegljanje

Petek, 13. 5. 2011, 18.49

8 let

V Kamniku odpravljajo drobne pomanjkljivosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentanti so se danes, v petek, zbrali na kamniškem kegljišču, kjer bodo do nedelje na zadnjem treningu pred odhodom na ekipno svetovno prvenstvo v BiH.

Selektorja Lado Gobec (ženske) in Bojan Pihlar sta še enkrat povabila člane reprezentance in skupaj z njimi poskušata odpraviti še drobne pomanjkljivosti v njihovi igri. Gre za lažji in pravzaprav sprostilni trening, ki naj bi preprečil pretirano nervozo pred najpomembnejšim tekmovanjem v letošnji sezoni.

"Ob treningu na stezah, ki ni obsežen, saj naši reprezentanti v tem času ne potrebujejo 'drila', z Gobcem načrtujeva tudi nekaj obveznih pogovorov z igralkami in igralci, da bi jih osredotočili na naloge, ki jih čakajo v Sarajevu. Medsebojno sodelovanje je na najvišji ravni in brez težav, sicer pa se vsak posameznik dobro zaveda, da smo vse podredili uspehu v bosansko-hercegovski prestolnici," pravi Bojan Pihlar.

Dekleta in fantje so dobro razpoloženi in že vajeni podobnih 'seans', saj so med njimi novinci, ki se bodo spoprijeli s tekmeci na članskem svetovnem prvenstvu, vseeno v manjšini. Naša moška reprezentanca bo imela zahtevnejše delo zato, ker je v pomlajeni zasedbi in bodo zanjo Črnogorci, Italijani in Srbi v predtekmovalni skupini poseben izziv. Ženske se bodo spoprijele z Makedonkami in Slovakinjami ter njihovo napredovanje, morda celo z dvema točkama, ne bi smelo biti preveč zahtevno.

"Nikogar ne smemo podcenjevati, kegljati na vso moč, res pa je, da bomo v prvih dveh dvobojih spoznavale tudi steze za nadaljevanje tekmovanja, v katerem nas bržkone čakajo Romunke in Srbkinje. Kolajna je dosegljiva in jo tudi pričakujemo," je odločna Celjanka Barbara Fidel.

Pred začetkom ekipnega članskega svetovnega prvenstva se bodo v Sarajevu za odličja borili mlajši na devetem mladinskem SP v ekipni konkurenci, med klasičnimi (tandem) in mešanimi dvojicami, v sprintu ter v posamični konkurenci. Poseben "bonus" bodo kolajne najboljšim v kombinaciji. Kegljaški "sumit", ki bo skupaj trajal kar štirinajst dni, se bo začel v nedeljo, 15. maja z ekipnim tekmovanjem mladink.

Ne spreglejte