Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 9. 2023,
15.00

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Eva Terčelj kajak Vid Kuder Marušič

Nedelja, 3. 9. 2023, 15.00

8 mesecev

Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah

V kajakaškem krosu najboljši Slovenec Kuder Marušič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Vid Kuder Marušič | Vid Kuder Marušič | Foto Nina Jelenc

Vid Kuder Marušič

Foto: Nina Jelenc

Vid Kuder Marušič je z osmim mestom dosegel najboljšo slovensko uvrstitev na zadnji preizkušnji svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v španskem Seu d'Urgellu. V krosu je sicer nastopilo pet slovenskih tekmovalcev.

Peter Kauzer
Sportal Zimzeleni Kauzer do nove zmage v svetovnem pokalu

Zadnji dan svetovnega pokala v Španiji so bile na vrsti tekme v kajakaškem krosu. V prvem delu tekmovalnega programa so potekale kvalifikacijske vožnje na čas, v glavni del tekmovanja so od Slovencev napredovali kajakašica Eva Terčelj ter kajakaša Vid Kuder Marušič in Tine Kancler.

V izločilnih bojih se je najdlje prebil Kuder Marušič, ki je obstal v polfinalu in na koncu zasedel osmo mesto. V osmini finala in v četrtfinalu je ciljno linijo prečkal tik za končnim zmagovalcem Janom Rohrerjem iz Švice.

Na 11. mestu je končal Kancler, ki je obstal v četrtfinalu. V ženski konkurenci je v izločilnih bojih nastopila Terčelj, ki pa je po tretjem mestu v sedmi skupini osmine finala obstala v tej fazi tekmovanja in bila na koncu 21.

Ajdi Novak je napredovanje v glavni del tekmovanja ušlo zaradi napake na kvalifikacijski progi, prav tako pa je v kvalifikacijskih vožnjah na čas obstal tudi Žiga Lin Hočevar.

V ženski konkurenci je zmagala Nemka Elena Lilik, druga je bila Britanka Kimberely Woods, tretja pa še ena Nemka Ricarda Funk. Med kajakaši je zmagal Rohrer, drugi je bil olimpijski prvak iz Ria de Janeira Joseph Clarke, tretji pa mladi francoski tekmovalec Anatole Delassus.

Naslednja postaja za slalomiste na divjih vodah bo London, kjer bo med 19. in 24. septembrom potekalo svetovno prvenstvo in olimpijske kvalifikacije.

Luka Božič
Sportal Božič nagrajen za najboljšo vožnjo sezone
Ne spreglejte