Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 4. 2008,
16.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 23. 4. 2008, 16.56

8 let

V četrtek v Tacnu vendarle prva izbirna tekma slalomistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko so minulo soboto morali organizatorji na reki Soči odpovedati prve tekme v slalomu na divjih vodah, naj bi se v četrtek v Tacnu vendarle zgodila prva izmed treh preizkušenj.

Slednje bodo določile člane slovenske izbrane vrste, ki jo že 8. maja čaka pomembna preizkušnja, evropsko prvenstvo v Krakovu. Toda niti v Tacnu razmere za tekmovanje niso optimalne, saj nekaj skrbi prirediteljem tudi tam povzroča previsok vodostaj. Vendar naj bi se po besedah direktorja reprezentanc Andreja Jelenca do četrtka stanje le toliko uredilo, da se bodo slalomisti lahko podali v lov na reprezentančna mesta.

Reka Sava pa bo poleg samih bojev za reprezentanco do nedelje (v soboto in nedeljo Tacen gosti še drugo in tretjo izbirno tekmo) bržkone določila tudi že prvega slovenskega slalomista, ki bo nastopil na avgustovskih olimpijskih igrah v Pekingu. V primeru, da bo Peter Kauzer vsaj na dveh tekmah boljši od domačih tekmecev v kajakaški konkurenci, si bo namreč že zagotovil mesto v slovenski olimpijski delegaciji. Te načrte pa Hrastničanu lahko z dvema internima zmagama nekoliko "pokvari" predvsem Dejan Kralj, medtem ko naj bi se za zadnje mesto v izbrani vrsti borila Jure Meglič in Uroš Kodelja.

Zadnja priložnost na EP v Krakovu za olimpijske kvote

Zelo izenačen boj se obeta med kanuisti, kjer se bodo za tri mesta najverjetneje "udarili" Simon Hočevar, Dejan Stevanovič, Jošt Zakrajšek in Benjamin Savšek. V ženski konkurenci sta pred vsemi Nina Mozetič in Urša Kragelj, lepe možnosti za nastop v izbrani vrsti na EP pa ima tudi Eva Terčelj. Med dvosedi, ki jih v Krakovu čaka najtežje delo za izpolnitev olimpijske kvote, so resni kandidati za reprezentanco Nejc Višnar in Urban Jarc, Luka Božič in Sašo Taljat ter Blaž Oven in Luka Slapšak.

Evropsko prvenstvo v Krakovu bo sicer zadnja priložnost za pridobitev olimpijskih kvot. Glede tega bodo v slovenskem taboru najbolj razbremenjeni kajakaši, ki kvoto že imajo, medtem ko kanuiste, kajakašice in dvojce poleg bojev za čim višja mesta čaka še težko delo v boju mesta v Pekingu.

Ne spreglejte