Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2009,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 27. 5. 2009, 19.30

8 let

Uspešen začetek slovenskih odbojkarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska moška odbojkarska reprezentaca je z zmago začela turnir drugega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu.

V Povoi de Varzimu so izbranci Gregorja Hribarja s 3:1 premagali izbrano vrsto Grčije. V četrtek se bodo slovenski odbojkarji pomerili z Romuni, ki so bili v sredo prosti.

Uvodno srečanje turnirja na Portugalskem so v postavi začeli podajalec Dejan Vinčič, sprejemalca Tine Urnaut in Alan Komel, blokerja Davor Čebron in Alen Pajenk, korektor Mitja Gasparini in libero Sebastijan Škorc. Slovenci so že na začetku srečanja prevzeli pobudo in edini, ki je uspel držati korak z našo izbrano vrsto, je bil grški kapetan Roumeliotis. Nekaj napak Grkov pri začetnih udarcih in nekaj uspešnih servisov Hribarjevih varovancev je Slovenijo popeljalo do vodstva 16:9. Potem se je zgodba malce spremenila. Grški selektor se je odločil za menjavo na mestu sprejemalca, in ko je v igro namesto Karipidisa prišel Baeva in ko je svoje z začetnimi udarci dodal še Christofidelis, so se Grki nevarno približali na 18:19. Izenačenja jim vseeno ni uspelo doseči. Slovenija je nato povedla že s 24:19 in imela za zmago, ko so Grki znova napadli in se približali na vsega dve točko zaostanka. Potem pa je njihov kapetan Poumeliotis napravil napako pri napadu in zmage v prvem nizu s 25:22 so se veselili naši.

V drugem nizu so bolje začeli Grki. Naši so imeli težave pri sprejemu začetnih udarcev in nasprotniki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Gasparini, Urnaut in Komel so poskrbeli za izenačenje in vodstvo Slovenije, grški selektor je nalet naših poskušal zaustaviti dvakrat s pol minute odmora in menjavo organizatorja igre Psarrasa z Kournetasom, za menjavo na sprejemu pa se je odločil tudi Hribar, ki je Komela zamenjal s Flajsom. Slovenija je še vedno vodila in na drugi tehnični odmor odšla s prednostjo dveh točk. Izničil jih je Baev, najprej z napadom, nato z začetnimi udarci in Grki so povedli s 17:16. V razburljivem zaključku, v katererem je Hribar namesto Gasparinija v igro poslal Alena Šketa pa našim ni uspelo pripraviti preobrata. Niz je s 25:23 pripadel Grkom.

V tretjem in četrtem nizu Slovenci občutno boljši

V tretjem nizu, v katerem je na sprejemu ostal Flajs, medtem ko je na mestu korektorja znova zaigral Gasparini, je bila na igrišču praktično le slovenska ekipa. Kapetan Tine Urnaut je z izjemnimi začetnimi udarci kmalu na začetku niza onemogočil Grkom, da bi razvili svojo igro, tako da so naši lahko organizirali napade in povedli z 8:4, prednost pa do konca niza samo še povečevali. Grškemu selektorju niso pomagale niti številne menjave in niz je Slovenija dobila s 25:18.

V četrtem je Slovenija po izenačenem začetku povedla po prvem tehničnem odmoru, vendar si izbranem Gregorja Hribarja ni uspelo priigrati občutnejše prednosti vse do drugega tehničnega odmora. Po njem so naši z dvema blokoma (Čebron in Pajenk) ter napadalnimi akcijami Urnauta Grkom ušli, v zaključku niza pa uspešno držali niti igre v svojih rokah. Ko je pri vodstvu naših s 24:19 Tzorits serviral v avt, se je veselje v slovenskem taboru ob prvi zmagi lahko začelo. Slovenski odbojkarji se bodo v četrtek pomerili z izbrano vrsto Romunije, ki je v sredo prosta.

Ne spreglejte