Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
15. 10. 2014,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka legionarji Dane Mijatović Alen Pajenk Klemen Čebulj Mitja Gasparini Matej Mihajlović Jan Planinc Gregor Ropret Tine Urnaut Alen Šket Matevž Kamnik Jan Pokeršnik Dejan Vinčić Sonja Borovinšek Andrej Urnaut Danijel Koncilja Rok Satler Nejc Pušnik Bogdan Kotnik Jani Kovačič Tina Lipicer Samec Marina Cvetanović

Sreda, 15. 10. 2014, 21.35

8 let

Urnaut blestel pri zmagi nad Šketom, Gasparini skalpiral Trentino

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po tekmah sredi tedna so slovenski legionarji spet zaigrali v soboto. Mitja Gasparini se je veselil zmage nad Trentinom, Dejan Vinčić zabeležil prvo zmago, Tinetu Urnautu slovenski derbi.

Potem ko se je v sredo zmage veselil le Klemen Čebulj je za slovenske odbojkarje, ki igrajo v Italiji, boljši konec tedna napovedal Mitja Gasparini, ki je z Verono šokiral Trentino in mu prizadejal sploh prvi poraz v sezoni. Slovenski korektor je pri gladki zmagi s 3:0 v nizih dosegel 10 točk.

Čebulj je v nedeljo pred domačimi gledalci lovil četrto zaporedno zmago proti prvakom, a mu pričakovano ni uspelo. Nekdanja Macerata je Ravenno odpihnil s 3:0 v nizih, slovenski sprejemalec pa je dosegel zanj skromnih šest točk. Alen Šket (Molfetta) in Tine Urnuat pa se sta udarila med sabo. V napetem obračunu je krajšo potegnil Šket, ki je dosegel 10 točk, Urnaut pa je prikazal najboljšo predstavo v sezoni, dosegel je kar 26 točk in dosegel naj slovenski izkupiček tedna!

Nove zmage, že pete v tej sezoni in tretje zapored, se je v poljskem prvenstvu veselil Alen Pajenk. A pot do zmage ni bila lahka, saj je Jastrzebski potreboval kar pet nizov, vseeno pa velja pohvaliti odličnega slovenskega blokerja, ki je bil spet skorajda nezgrešljiv v napadu, skupaj pa je dosegel 13 točk.

Arkas Matevža Kamnika je zmagal še četrtič zapored, na žalost pa je slovenski bloker tekmo spet gledal s tribune.

Velja omeniti tudi novo izjemno predstavo Mateja Mihajlovića na Češkem. Karlovarsko je zmagalo še četrtič zapored, slovenski korektor pa je pri tesni zmagi nad Ostravo (3:2) dosegel izjemnih 22 točk.

V Franciji se je po treh zaporednih porazih prve zmage z Narbonnejem veselil tudi Dejan Vinčić, Jan Pokeršnik (Beauvais) pa po novem porazu ostaja pri eni zmagi. Vinko (5) ima na lestvici tudi točko več kot Poki (4).

Ne spreglejte