Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2009,
9.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 9. 2009, 9.08

8 let

Urbanc proti Tadžikistancu, Slapnik proti Srbu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Milanu se začenja letošnje svetovno prvenstvo amaterjev v boksu. Slovenske barve bosta v ringu v svetovni prestolnici mode branila dva posameznika, Borut Slapnik in Rok Urbanc.

Boksarja težke (Slapnik) in supertežke (Urbanc) kategorije v Italiji spremlja selektor Slobodan Anđelić.

Prireditelji, na svetovnem prvenstvu bo nastopilo 700 boksarjev iz 143 držav, so v ponedeljek opravili žreb, slovenskima boksarjema pa je bil ta polovično naklonjen. "Težkaš" Slapnik bo namreč v uvodnem dvoboju boksal proti odličnemu Tadžikistancu Džahonu Kurbanovu, ki je bil peti na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu v sicer še poltežki kategoriji. Letos je iz poltežke presedlal v težko kategorijo.

Rok Urbanc je imel v supertežki kategoriji malenkost srečnejšo roko pri žrebu, saj bo uvodoma boksal proti Srbu Milutinu Stankoviću. Na papirju je favorit slovenski boksar, ki pa bo imel že v nadaljevanju precej težko delo. Srečal se bo namreč z zmagovalcem dvoboja Roberto Cammarelle (Ita) - Michael Hunter (ZDA). Cammarelle je svetovni in olimpijski prvak, kar bo za Urbanca precej velik zalogaj.

"Vsaka zmaga bo za nas velikanski uspeh. Doslej še nobenemu slovenskemu boksarju na svetovnem prvenstvu ni uspelo zmagati v uvodnem dvoboju, predvsem Urbanc ima tu velike možnosti, da premaga Srba. Bomo videli, kako bo, mislim, da bi naš boksar Srba moral 'tepsti'," je žreb ocenil sekretar boksarske zveze Slovenije Sašo Taraniš. Slednji je še pohvalil prizadevanja Mednarodne boksarske zveze (AIBA), ki je kar nekaj predstavnikov iz boksarsko manj razvitih držav, med njimi tudi Urbanca in Slapnika, pred prvenstvom povabila na posebne priprave v Asisiju pri Rimu z imenom "Road to Milan".

Na omenjenih pripravah so si boksarji pridobili izkušnje, ki jim bodo nedvomno koristile pri nadaljevanju kariere. "Predsednik AIBA Ching-Kuo Wu se je zavzel za nekatere borce iz tistih držav, kjer boks ni tako priljubljen in jim omogočil pripravljalni tabor. Tega bodo pri AIBA organizirali tudi v prihodnje, s posebnim povabilom boš lahko deležen priprav v kampu 'Road to London 2012'. Če bosta naša borca dobro boksala v Milanu, lahko računata na to povabilo," je še povedal Taraniš.

Borbe, te bodo po pravilih AIBA trajale trikrat po tri minute, se v dvorani Mediolanum Forum, ki sprejme 11.500 gledalcev, pričenjajo danes, polfinali bodo sledili v petek, 11. septembra. Tekmovanje se bo končalo 12. septembra, skupno pa bodo naslove svetovnih prvakov podelili v 11 kategorijah - do 48 kg, do 51 kg, do 54 kg, do 57 kg, do 60 kg, do 64 kg, do 69 kg, do 75 kg, do 81 kg, do 91 kg in nad 91 kg.

Ne spreglejte