Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 10. 2021,
22.10

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Natisni članek

Rudolf Pavlin Claressa Shields Ema Kozin boks

Torek, 19. 10. 2021, 22.10

2 leti, 6 mesecev

Ema Kozin proti Claressi Shields

Uradno: slovenska šampionka proti slavni Američanki v Birminghamu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Ema Kozin | Ema Kozin se bo v dvoboju kariere pomerila z Američanko Claresso Shields. Dvoboj bo v Birminghamu v Angliji 11. decembra. | Foto Vid Ponikvar

Ema Kozin se bo v dvoboju kariere pomerila z Američanko Claresso Shields. Dvoboj bo v Birminghamu v Angliji 11. decembra.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska boksarska prvakinja Ema Kozin se bo v dvoboju kariere z Američanko Claresso Shields v Birminghamu v Veliki Britaniji pomerila v soboto, 11. decembra. "Dvanajst let garanja in dočakali smo največjo borbo z največjo vseh časov," se je potrditve dvoboja razveselil Emin trener.

Kozinova bo svojo 22. zmago v karieri poklicne boksarke lovila proti eni od največjih zvezdnic ženskega boksa, dvakratni zlati olimpijski prvakinji Claressi Shields.

Borki se bosta udarili v srednji kategoriji za šampionske pasove organizacij WBC, WBA, IBF in WBF.  "Tudi skeptiki bodo navdušeni," se je na družbenih omrežjih veselil Pavlin, njegova še neporažena varovanka (poleg 21 zmag ima še en neodločen izid) pa sporoča: "Pripravljena bom!"

26-letna Shieldsova bo zagotovo največji preizkus za našo 22-letno borko iz Šmartnega ob Savi. Tudi Američanka namreč v srednji kategoriji med profesionalkami še ne pozna poraza (11 zmag, dve z nokavtom), ima pa prav imenitno statistiko tudi iz amaterskega boksa.

Zlati medalji je namreč osvojila na olimpijskih igrah v Londonu (2012) in Riu de Janeiru (2016), osvojila pa je tudi dva naslova svetovne prvakinje (2014, 2016).

Nazadnje se je bojevala marca letos, ko je v Michiganu v ZDA po soglasni sodniški odločitvi premagala Kanadčanko Marie Eve Dicaire. Januarja 2020 je bila v Atlantic Cityju boljša od Hrvatice Ivane Habazin, leto pred tem pa je porazila še eno veliko zvezdnico ženskega boksa, Nemko Christino Hammer.

Slovenska prvakinja se je nazadnje bojevala maja letos na Ptuju, ko je zlahka ugnala Srbkinjo Radano Knežević, to pa je bila zanjo bolj kot ne tekma za trening, saj sta ji dvoboja z Zambijko Lolito Muzeyo in Južnoafričanko Noni Tenge zaradi ukrepov ob pandemiji covid-19 padla v vodo.

Oktobra lani pa je bila v borbi za naslov svetovne prvakinje po različicah WBF, WIBA in WBC boljša od Urugvajke Chris Namus.

Preberite še:

Ema Kozin
Sportal Obljuba slovenski šampionki: Do konca leta v ring z ameriško zvezdnico!
Ne spreglejte