Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 8. 2021,
18.43

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Natisni članek

Rudolf Pavlin Claressa Shields Ema Kozin boks

Nedelja, 15. 8. 2021, 18.43

2 leti, 8 mesecev

Ema Kozin

Obljuba slovenski šampionki: Do konca leta v ring z ameriško zvezdnico!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Ema Kozin | Bo Ema Kozin le dočakala spektakularen spopad z Američanko Claresso Shields? | Foto Vid Ponikvar

Bo Ema Kozin le dočakala spektakularen spopad z Američanko Claresso Shields?

Foto: Vid Ponikvar

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin naj bi se še do konca leta spopadla z ameriško zvezdnico Claresso Shields, pravi trener 22-letnice iz Šmartnega ob Savi Rudolf Pavlin. Dobil je obljubo organizacije WBC, taboru slavne Američanke pa naj bi še najbolj ustrezal decembrski termin.

Slovenska boksarska šampionka, svetovna prvakinja srednje kategorije po različicah WBF, WIBA in lastnica prehodnega šampionskega pasu organizacije WBC, se je resno nazadnje borila 17. oktobra lani, ko je v Donauwörthu v Nemčiji premagala Urugvajko Chris Namus.

Odtlej je na bolj kot ne ekshibicijskem dvoboju premagala še Srbkinjo Radano Knežević, sicer pa se je vneto pripravljala na dva spopada, ki pa sta bila odpovedana zaradi pandemije covid-19. V ring bi morala stopiti z Južnoafričanko Noni Tenge, pa nato še z Zambijko Lolito Muzeyjo, a do tega ni prišlo.

Ema Kozin
Sportal Ema Kozin ostala brez dvoboja v Španiji

"Stoodstotno se bomo posvetili pripravi"

Kozinova je zaradi teh odpovedi tudi že začela nekoliko izgubljati motivacijo, je priznal Pavlin, a je vendarle ostala v odlični formi. Zdaj bo z napovedjo največjega dvoboja v njeni karieri spet dobila zagon. "Eno je jasno, do Shieldsove ne bo imela nobenega drugega dvoboja. Stoodstotno se bomo posvetili pripravi," pravi Pavlin.

Ema Kozin | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Slavna Američanka je pri 26 letih najbrž prvo ime ženskega boksa, po odlični amaterski karieri, v kateri je osvojila zlati odličji na olimpijskih igrah v Londonu 2012 in Riu de Janeiru 2016, je med profesionalkami osvojila tudi naslove svetovne prvakinje v lahki srednji, srednji in super srednji kategoriji ter je trenutni lastnica šampionskih pasov organizacij WBC, WBO, IBF in WBA.

"Če je ne premagamo tokrat, je ne bomo nikoli"

V zadnjih letih se je preizkusila tudi v mešanih borilnih veščinah in v ligi PFL zabeležila zmago nad rojakinjo Brittney Elkin. A boksa še ni opustila in zdaj bo morala braniti naslove. "Dovolj je bilo skrivanja, zdaj se bo morala pokazati," pravi Pavlin, prepričan, da ji bo njegova varovanka več kot kos: "Claressa je v zadnjem obdobju padla, Ema pa močno napredovala. Če je ne premagamo tokrat, je ne bomo nikoli."

Dvoboj bo skoraj zagotovo v ZDA, več podrobnosti, tudi o datumu napovedanega spopada, ki še ni uradno potrjen, pa bo znanih v naslednjih tednih in mesecih. Kozinova bo v tem dvoboju branila naslov WBF. Upajmo le, da tudi teh načrtov ne podrejo morebitni zapleti zaradi pandemije covid-19.

Preberite še:

Ema Kozin
Sportal Slovenska šampionka še nikoli nevarnejša, Zambijki se ne piše nič dobrega

 

Ne spreglejte