Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2008,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 18. 1. 2008, 16.39

8 let

Tokič izpadel proti Samsonovu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič je izpadel v osmini finala mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v Velenju.

Po dobrem odporu je moral priznati premoč trikratnemu evropskemu prvaku in prvemu nosilcu Belorusu Vladimirju Samsonovu. Belorus je vodil že s 3:0, nato je Tokič izenačil na 3:3, v odločilnem nizu pa so do izraza prišle izkušnje in Samsonov je zmagal z 11:6.

Nekdanji prvi igralec sveta Vladimir Samsonov si je v Velenju še enkrat oddahnil. Že v drugem krogu je "visel" proti Rusu Fedorju Kuzminu, proti kateremu je že izgubljal z 1:3, v osmini finala pa bi proti slovenskemu adutu skoraj zapravil vodstvo 3:0. Tokič je namreč po tem, ko je izenačil na 3:3, v odločilnem nizu vodil s 5:4, a se nato ustrašil odmevne zmage, storil nekaj "začetniških" napak, tako da je priložnost za enega izmed najodmevnejših "skalpov" v njegovi karieri splavala po vodi.

"Po eni strani sem zadovoljen, po drugi razočaran. Imel sem lepo priložnost, da premagam igralca s svetovnega vrha. Ko sem ga imel skoraj na kolenih, sem se očitno podzavestno prestrašil uspeha. Nekaj točk, ki bi jih v normalnem stanju moral dobiti, sem zgrešil, kar je izredno kakovosten igralec znal izkoristiti. Škoda, a nimam si česa očitati," je bil ponosen na svoj odpor Tokič, ki je v šestem nizu rešil dve zaključni žogici, kar pa mu ni pomagalo.

"Res je, da sem bil utrujen že po včerajšnjih obračunih in da sem porabil veliko energije pri lovljenju Samsonova, toda to ni razlog, da sem izgubil sedmi niz. Če bi se moral na kaj izgovarjati, bi se na pritisk. Želel sem si osrečiti številno občinstvo, ki me je prišlo spodbujat. A v želji sem pogorel. Ko sem se začel zavedati, da lahko po slabem začetku zmagam, me je izdala trema," je po dvoboju dejal Tokič, ki je tako izgubil še četrti medsebojni dvoboj proti legendi svetovnega namiznega tenisa. Saša Ignjatovič tako ostaja edini Slovenec z zmago proti Samsonovu.

A Ljubljančana (Tokič se je rodil v Jajcu, od koder se je kot pregnanec preselil v Novo Gorico, zdaj pa živi v Ljubljani) z zadovoljstvom navdaja dejstvo, da se mu je odlično upiral, kar mu bo v morebitnem naslednjem srečanju gotovo pomagalo pri samozavesti: "Verjetno bi bilo drugače, če ga ne bi toliko spoštoval, gotovo mi ne bi ušel na 3:0."

Ne spreglejte