Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 12. 2011,
9.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tine Urnaut Vid Jakopin

Ponedeljek, 19. 12. 2011, 9.38

7 let, 12 mesecev

Točkovno najučinkovitejši Urnaut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkar Tine Urnaut je bil ta konec tedna od slovenskih odbojkarjev, ki tekmujejo v tujini, najučinkovitejši. V Belgiji nase opozoril Alen Djordjevič Kamenik. Vid Jakopin znova ni dobil priložnosti.

Slovenski odbojkarski reprezentanti, ki si kruh služijo na apeninskem polotoku, so bili uspešni tudi ta konec tedna. Eni se lahko pohvalijo z odlično individualno predstavo, spet drugi z zmago. Tine Urnaut je s svojim San Giustinom gostoval pri Brianzi in tesno izgubil. Za točko njegove ekipe je prispeval neverjetnih 25 točk. Podobno kot Korošec je ''le'' točko osvojila Gasparinijeva Verona. Mitja je dosegel 10 točk in trikrat neubranljivo serviral. Edini, ki se je zmage veselil v 10. krogu je bil Alen Pajenk. Slednji je na igrišče vstopil samo v prvem nizu, pa še to le na začetni udarec, nato pa je bil ponovno zamenjan.

Z zmago je Macerata prehitela Cuneo in zdaj zaseda odlično drugo mesto. Vodi še vedno branilec naslova Trentino. Nekoliko nižje na lestvici najdemo tudi Verono in San Giustino. Verona trenutno zaseda 10., San Giustino pa 13. mesto.

Poljski legionar Vid Jakopin je zmago svoje Politehnicke v 9. krogu poljskega prvenstva spremljal zgolj s klopi za rezervne igralce. Varšavčani kljub zmagi še vedno zasedajo predzadnje mesto na lestvici.

Že v soboto je slovenski sprejemalec Alen Djordjevič Kamenik s svojim Puursom moral priznati premoč krvniku Calcitu Volleyballa, v letošnjem pokalu CEV. Alen se je pri tesnem porazu zelo izkazal s 15 točkami, od tega je tri dosegel z uspešnim blokom. V nedeljo sta se na odbojkarsko igrišče podala še libero Miha Plot in bloker Dragan Radovič. Za razliko od Kamenika sta slednja prišla do zmage. Plot je imel pri zmagi njegovega Asse-Lennika 38% idealni sprejem. Radovič je za zmago Menena prispeval 10 točk.

Ne spreglejte