Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
6. 7. 2015,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Kauzer

Ponedeljek, 6. 7. 2015, 15.50

8 let

''To ni bila samo surova moč, to je bil tudi dober občutek za vodo''

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu osvojil tretje mesto in sam sebi potrdil, da je na pravi poti.

Kot kaže, se Peter Kauzer po lanski poškodbi le počasi vrača v stare tirnice. Hrastničan si je lani na prvi tekmi svetovnega pokala v Londonu hudo poškodoval ramo in moral izpustiti vso sezono. Opravil je dolgo in naporno rehabilitacijo, letošnja sezona pa se ni začela po njegovih željah. Na prvi tekmi v Pragi je zasedel 21. mesto, v Krakovu pa je bil šele 23. Veliki preboj med najboljše mu je uspel na njegovi priljubljeni progi v Liptovskem Mikulašu. "Kot sem že večkrat povedal, v Pragi in v Krakovu nikoli nisem prav dobro tekmoval. Pravzaprav mi ti dve progi nikoli nista bili pri srcu, medtem ko se v Liptovskem Mikulašu vedno dobro počutim. Voda na Slovaškem je nekoliko drugačna in do izraza ne pride samo surova moč, ampak mora tekmovalec imeti tudi nekaj občutka za vodo," nam je sprva povedal Kauzer, ki se je že takoj po tekmi vrnil v domači Hrastnik.

Zdaj je še bolj motiviran

Kot vsakemu tekmovalcu so se po prvih dveh tekmah tudi njemu porajali dvomi o trenutni formi. Na prvi tekmi v Pragi se je še nekoliko lovil, potem pa je imel iz tekme v tekmo boljši občutek na vodi. "Po slabših dveh tekmah je bil že čas, da sem dosegel ta rezultat. S tem sem pokazal, da sem lahko še vedno blizu najboljšim. Res sem vesel tega uspeha, saj mi je po tako hudi poškodbi že prvo leto uspel dober rezultat. Želja je vedno bila, vse skupaj realizirati pa je druga zgodba," je povedal dvakratni svetovni prvak, ki letos poleti ne bo imel pravega počitka. Konec julija bo odšel na trening v London, kjer bo septembra svetovno prvenstvo. Kauzer si je namreč praktično že zagotovil nastop na svetovnem prvenstvu.

"Vzel si bom dan ali dva premora, potem pa se bom že posvetil treningu. V nasprotju s preostalimi tekmovalci sem začel pozno trenirati. Imam še kar nekaj stvari, ki jih moram nadoknaditi in popraviti. Zelo dobro je, da sem dosegel dober rezultat, saj bom zdaj še bolj motiviran za treninge. Če ne bi bilo tega rezultata, bi verjetno začel razmišljati, ali sploh pravilno delam," je sklenil 31-letni kajakaš, ki še vedno redno sodeluje s svojim fizioterapevtom Urbanom.

Ne spreglejte