Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2012,
21.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 9. 11. 2012, 21.31

8 let

Tjaša Vozel na Dunaju vzela državni rekord Tanji Šmid

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Plavalka kranjske Zvezde, Tjaša Vozel, je na odprtih reprezentančnih avstrijskih kvalifikacijah na Dunaju zmagala na 100 m prsno z novim slovenskim rekordom 1:07,78.

Vozlova je tako za tri stotinke sekunde izboljšala rekord Tanje Šmid iz Carigrada 2009. Šmidova je na 100 prsno zasedla drugo mesto, zmagala pa je na 200 prosto z osebnim rekordom 2:01,03.

"Pričakovala sem dosežek pod 1:08. Za sabo imam naporne priprave in tri tedne bivanja v višinskem šotoru. Dobro formo sem pokazala že prejšnji teden v Zagrebu, zdaj pa sem že začela popuščati in izidi gredo na gor. Lahko sem zelo optimistična," je po tekmi povedla Vozlova in priznala, da ji je k dobremu dosežku v tesnem boju za zmago pomagala tudi Šmidova: "Vedno sem vesela, če imam priložnost za borbo in če je konkurenca dobra in tukaj sem imela priložnost, da sem se borila."

Zelo zadovoljna je bila tudi Šmidova, po novem plavalka ljubljanske Ilirije, saj je osebni rekord na 200 prosto izboljšala za 1,6 sekunde in se z 2:01,03 prebila med deseterico na večni lestvici najboljših slovenskih izidov. "Tudi na 100 prsno sem v bistvu dosegla osebni rekord, če odštejemo obdobje visokotehnoloških kopalk. Lahko bi bilo še nekaj boljše, a so se mi zelo slabo izšli obrati, a vseeno sem zelo zadovoljna. Prav tako z izidom v kravlu, saj je bila popoldan na sporedu vmes le ena disciplina in časa za počitek je bilo zelo malo." O dvoboju z Vozlovo pa: "Zadnje časa na tekmah na sploh zelo uživam. Pred naslednjimi tekmami sem zelo optimistična."

Dobro pa slovenski plavalci nastopajo tudi na veliki nagradi Srbije v Zrenjaninu. Najboljši posamični izid je v petek tam dosegla aktualna mladinska svetovna prvakinja Tjaša Oder iz ravenskega Fužinarja, ki je na 800 prosto gladko ugnala Radovljičanko Špelo Perše in Silvijo Djelić iz ljubljanske Ilirije. Ob tem je Odrova zasedla tudi drugo mesto na 200 delfin.

Dve posamični zmagi je v Srbiji že dosegla Ravenčanka Mojca Sagmeister, članica bronaste štafete 4 x 200 prosto maja letos na EP v Debrecenu, ki je bila najboljša na 50 in 200 delfin, ob tem pa še druga na 100 prosto in tretja na 50 delfin. Radovljičan Žan Pogačar je bil drugi na 400 mešano, Anže Tavčar iz Ilirije pa tretji na 50 prosto.

Ne spreglejte