Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 12. 2015,
9.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tina Trstenjak judo Tokio

Sobota, 5. 12. 2015, 9.08

7 let, 12 mesecev

Tina Trstenjak z novim uspehom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tina Trstenjak nadaljuje uspešne nastope Prva judoistka sveta je v kategoriji do 63 kg na grand slamu v Tokiu z nagradnim skladom 154.000 ameriških dolarjev osvojila drugo mesto.

Po slabšem uvodnem dnevu grand prixa, ko sta Matjaž Trbovc in Adrian Gomboc v konkurenci do 60 in 66 kilogramov po eni zmagi in porazu ostala brez uvrstitev, je drugi dan zelo močnega turnirja slovenski ekipi prinesel veselje. Do nove visoke uvrstitve je prišla Trstenjakova, ki je v uvodnih borbah gladko slavila zmago, tudi v polfinalu Rusinja Jekaterina Valkova ni imela možnosti, pol minute pred koncem borbe je padla po iponu.

V finalu se je varovanka celjskega trenerja Marjana Fabjana, nad katero bdi tudi olimpijska prvakinja Urška Žolnir, pomerila s staro znanko, Nemko Martyno Trajdos, ki jo je v dosedanjih devetih medsebojnih dvobojih premagala kar sedemkrat, tokrat je bila še drugič boljša Nemka. Aktualna svetovna prvakinja Trstenjakova je sicer dvoboj dobro odprla, z metom ob polovici borbe povedla z minimalno prednostjo juke, nato pa po napaki padla na hrbet, Trajdoseva je prišla do končnega prijema osaekomi in slavila zmago za ipon.

Drakšič po iponu izpadel iz boja za zmagovalni oder

Visoko je posegel tudi nekdanji evropski prvak Rok Drakšič, ki je imel v svoji konkurenci kar 53 borcev. Drakšič je naprej dvakrat zmagal, nato pa moral priznati poraz gruzijskemu judoistu. V repasažu je bil boljši od Belgijca Dirka van Tichelta, v borbi za bron pa se je pomeril z Muso Moguškovom iz Rusije. Drakšič je bolje začel, povedel z metom za vazari, nato pa nasprotniku prepustil pobudo in po dveh minutah in 15 sekundah padel na ipon ter se moral zadovoljiti s petim mestom.

Danes je med borkami do 70 kg nastopila še Anka Pogačnik, prvo borbo dobila, drugo pa izgubila in ostala brez uvrstitve.

V Tokiu ta konec tedna nastopa 474 borcev in bork iz 91 držav, med njimi tudi sedem Slovencev. V noči na nedeljo bosta na tatamijih za Slovenijo nastopila še Ana Velenšek (do 78 kg) in Mihael Žgank (do 90 kg).

Ne spreglejte